vrijmarkten-koningsdag-2018

Of het een droge Koningsdag wordt is nog de vraag, maar wie een frisse neus wilt halen, kan terecht bij één van deze leuke vrijmarkten. Kek Mama vertelt je waar de leukste vrijmarkten van 2019 zijn.

1. Vrijmarkt in Utrecht

In Utrecht begint de vrijmarkt al op de avond vóór Koningsdag, stipt om 18.00 uur. De markt eindigt de volgende dag om 18.00 uur. Door de hele stad zijn verschillende kindervrijmarkten waar jouw kroost de ruimte krijgt om spullen te verkopen, muziek te maken, of te schilderen zonder dat ze gehinderd worden door commerciële stands of geluidsoverlast.
Klik hier voor meer informatie.

 

2. Vrijmarkt in Arnhem

In Arnhem kun je terecht op de Zijpendaalseweg. Lekker struinen langs overtollige huisraad, kleding en speelgoed. Ook worden er kindermarkten georganiseerd in verschillende wijken. Uitgeslenterd? Door de hele stad zijn er talloze (muzikale) activiteiten voor gezinnen met kinderen.
Klik hier voor meer informatie.

Article continues after the ad

 

3. Vrijmarkt in Rotterdam

Sweet Kingsday is een kleinschalig festival dat plaatsvindt in het Spinozapark. Er is een koningsdagmarkt, er kunnen multiculturele hapjes worden geproefd en er vinden optredens plaats van verschillende Rotterdamse artiesten. In veel andere straten is er een vrijmarkt met allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding en eten en drinken. Tussen de kraampjes door doen kinderen spelletjes en zijn er optredens van straatartiesten.
Klik hier voor meer informatie.

 

Lees ook
VIDEO: zo vierde Céla-Lynn haar eerste Koningsdag >

 

4. Vrijmarkt in Amsterdam

Nee, natuurlijk mag het Amsterdamse Vondelpark niet ontbreken in dit lijstje. Heel kindvriendelijk ook, want het hele park is gereserveerd voor kinderen die een extra zakcentje willen verdienen. En het Vondelpark is niet de enige locatie die wordt vrijgehouden voor kinderen. Je kunt onder meer ook naar het Amstelveld, de Dappermarkt en het Erasmuspark. Liefhebbers van muziek kunnen op bijna alle locaties in de binnenstad terecht voor leuke bands en verrukkelijk eten.
Klik hier voor meer informatie.

 

5. Vrijmarkt in Nijmegen

Het Goffertpark in Nijmegen staat ’s ochtends vroeg al bomvol met leuke kraampjes. Ook kunnen kinderen er kijken naar poppenkast optredens, muziekbands en er is een kinderdisco.
Klik hier voor meer informatie.

 

6. Vrijmarkt in Den Bosch

Op naar het centrum van Den Bosch, waar de vrijmarkt ook dit jaar weer plaatsvindt. Al vanaf 8 uur ’s ochtends kun je op de kinderrommelmarkt terecht voor onontdekte parels. Ook leuk na het struinen: de Kinderochtend op de Parade met vanaf 11:00 uur een Sprookjesboom concert van de Efteling.
Klik hier voor meer informatie.

 

7. Vrijmarkt in Haarlem

Het Haarlemse Kenaupark wordt omgetoverd tot vrijmarkt en familiepark. Er is een vrijmarkt, Haarlemse artiesten, er zijn verse drankjes en foodtrucks waar je gezellig samen kunt eten.
Klik hier voor meer informatie.

 

8. Vrijmarkt in Tilburg

Ook deze stad pakt uit. Struin langs verschillende (kinder)vrijmarkten en scoor voor een prikkie de leukste dingen.
Klik hier voor meer informatie.

 

9. Vrijmarkt in Groningen

Traditiegetrouw vindt de Oranjemarkt weer plaats op Koningsdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het centrum is waar je moet zijn voor het verkopen van je spullen of om lekker rond te neuzen op alle goedgevulde kleden.
Klik hier voor meer informatie.

 

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor deze kinderen vraagt LINDA.foundation extra aandacht tijdens Koningsdag. In navolging van vorig jaar verkoopt de foundation ook dit jaar weer zwarte kleden met opdruk. ‘Eén op de negen kinderen in Nederland heeft geen speelgoed om te verkopen op Koningsdag’, staat op een derde van het kleed. De bedoeling is dat hierop (uiteraard) geen speelgoed gelegd wordt.

Het overige gedeelte van het kleed is bedoeld voor de verkoop van je spullen. De opbrengst van je verkoop hoef je niet te doneren aan de LINDA.foundation, maar dit mag natuurlijk wel. Je kunt het kleed hier bestellen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >