Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is een vast onderdeel geworden van de dagelijkse kost. En begrijpelijk ook: je kunt kijken wat je beste vrienden doen, je kunt er inspiratie opdoen voor het avondeten en je kunt ook je eigen content delen. Het is daarom ook geen wonder dat social media zo snel zo populair is geworden. Er zijn zelfs mensen die een fulltime baan hebben gemaakt van hun social media kanalen. Alles is mogelijk met social media. Maar heb je er weleens over nagedacht wat er gebeurt met je account nadat je overlijdt? Waarschijnlijk niet! Maar gelukkig heeft ExpressVPN een uitgebreid onderzoek gedaan naar de social media-accounts van overledenen en wij delen samen met hen wat daar uit kwam.
Lees verder onder de advertentie
Een digitale begraafplaats op social media
Volgens het onderzoek van ExpressVPN vind je op social media in de VS in 2050 128 miljoen accounts van mensen die niet langer met ons zijn. Dat is een gigantisch aantal accounts en dat is helemaal niet zo ver weg. Buiten de VS zal het aantal accounts van overledenen in Europa ook gigantisch groeien. Natuurlijk komt dat ook omdat het aantal gebruikers op social media alleen maar groeit. Er komen elke dag nieuwe accounts bij op al deze platformen en weinig mensen denken na over wat er met deze accounts gebeurt mochten ze er ooit niet meer zijn. Begrijpelijk natuurlijk, want social media is nog relatief jong. Maar het is zeker iets om over na te denken.
Lees verder onder de advertentie
Wat wil jij met je accounts doen?
Nadenken over overlijden is nooit leuk, maar ervoor zorgen dat je je zaakjes goed op orde hebt voordat je gaat is wel heel erg belangrijk. Je nabestaanden hebben dan natuurlijk een ontzettend moeilijke periode en daar komt ook nog een hoop werk bij kijken. Als jij ze al een beetje op weg helpt, dan zorgt dat voor een enorme opluchting en daar zullen zij heel erg blij mee zijn. Daarom is het absoluut de moeite waard om een soort digitaal testament te maken. Gewoon een simpel document waarin je zet welke social media accounts je hebt, wat je gegevens zijn en wat je wilt dat er met die accounts gebeurt. Dan kunnen je nabestaanden je wensen makkelijk naleven zonder al te veel extra werk.
Lees verder onder de advertentie
Een gedenkaccount
Ook de grote social media platformen Instagram en Facebook zijn zich bewust van de toename van accounts van overledenen. Ze hebben nu zelfs een speciaal soort account ontwikkeld: een gedenkaccount. Dit is een soort status voor accounts van mensen die zijn overleden. Als ze het account willen laten bestaan, wordt dit account aangemerkt als een gedenkaccount. Hier kunnen vrienden en familieleden dan samen herinneringen ophalen en delen met elkaar. Het account wordt dan gemarkeerd met ‘herinnering’ en er zijn bepaalde functionaliteiten van het account die dan worden uitgesloten. Je kunt dan zelf kiezen wie het beheer heeft over dit account. Instagram heeft een soortgelijke functie en het zal niet lang duren voordat andere platformen de twee marktleiders volgen.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Maxime Meiland en haar man Leroy hebben twee dochters: Claire en Vivé. Terwijl Claire al een tijd op de basisschool zit, maakt Vivé zich juist op voor haar eigen start na de zomer. Voor Maxime is dat een emotioneel moment.
Gen Z doet z’n eigen ding. Ze zetten huisfeestjes op z’n zachtst, skippen alcohol, houden van crocs én… verzinnen babynamen die nergens op lijken, behalve op sfeer.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.