Videoland lanceert ‘De wereld van Eva’: eerlijke gesprekken over het moederschap

24.05.2022 11:44
De wereld van Eva

In de Videoland Original ‘De wereld van Eva’ gaat presentatrice Eva Jinek in gesprek over het Moederschap anno 2022. Ze bespreekt intieme zaken met experts, medisch specialisten en ouders. Eva hoopt taboes en schaamte te doorbreken en een open gesprek te voeren over het moederschap in Nederland. Goed bezig, Eva! 

De serie telt drie afleveringen. In elke aflevering wordt een ander thema behandeld: de bevalling, het schuldgevoel van werkende ouders en seksualiteit na de bevalling. Eva vertelt niet alleen haar persoonlijke ervaringen, maar ze spreekt dus ook met anderen.

Eva geeft aan dat ze het spannend vond om zo’n persoonlijke serie te maken, maar dat alle verhalen ook haar ogen hebben geopend. “Het is zo belangrijk dat we vaker – en eerlijker –  met elkaar praten over het moederschap. Ook over alle issues en moeilijkheden die daarbij horen. Als ik twee dingen heb geleerd, is het dat niemand hierin alleen is… ook al voelt dat soms wel zo. En dat er een heleboel hulp beschikbaar is, als je maar weet dat je erom kan en mag vragen.” Ze hoopt dat deze serie bijdraagt aan het gesprek over moederschap.

Alle afleveringen zijn vanaf 25 mei te zien, dus je kunt ze in één keer bingen.