Vacature: Kek Mama zoekt hoofdredacteur (32-36 uur)

02.11.2023 16:44
Getty Images

Ben jij ondernemend, creatief en een inspirerend leider en wil je werken voor een groeiend platform in een jonge en dynamische organisatie? Dan is Kek Mama op zoek naar jou.

Wat je doet als hoofdredacteur van Kek Mama

Als hoofdredacteur ben je het gezicht van het merk en verantwoordelijk voor de content voor zowel online als print. Je maakt strategische groeiplannen voor de platformen en ziet toe op de juiste uitvoering. Je inspireert en motiveert dagelijks het vaste en online team om voor alle platformen de mooiste verhalen te serveren met relevante en creatieve invalshoeken, waarbij je oog hebt voor kwaliteit en een soepele workflow. Je houdt alle trends en ontwikkelingen binnen het moederschap in de gaten, je hebt een neus voor goede verhalen en schrijft mee met de redactie. Je werkt nauw samen met de andere titels binnen Familyblend.

Je weet precies hoe je verhalen, columns, rubrieken en virals aan het publiek moet serveren, welke koppen het beste werken en welk beeld het meest aanspreekt. Voor branded content draai jij je hand niet om, je weet hiervan pareltjes te maken die de doelgroep op de juiste manier bereiken. 

Redenen waarom deze functie iets voor jou is:

 • Je wil via de platformen van Kek Mama het verschil maken en moeders inspireren, geruststellen en de nodige ontspanning bieden met kwalitatieve content in zowel tekst, beeld als video.
 • Je hebt veel kennis van digitale content en distributie over de social media kanalen en bent op de hoogte van innovaties op dat vlak.
 • Je combineert je kennis van kwalitatieve koppen, teksten en invalshoeken met data en maakt op basis daarvan groeiplannen voor KekMama.nl
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het produceren van magazines of andere print media op chef of hoofdredactie niveau 
 • Je bent hands on, ondernemend en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je hebt een uitstekend gevoel voor commercie waarmee je de samenwerkingen van Kek Mama met haar partners tot een win-win situatie kunt brengen
 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding journalistiek of andere media-opleiding afgerond
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als coördinator, chef redactie of hoofdredacteur van een magazine en/of online platform

Over Kek Mama

Kek Mama is hét 360 graden glossy magazinemerk voor moeders. We richten ons op vrouwen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Kek Mama biedt hét momentje voor jezelf: met eerlijke verhalen, persoonlijke interviews en herkenbare columns. De succesvolle website KekMama.nl trekt ruim 2 miljoen unieke bezoekers per maand. Daarnaast bedienen we een grote community op onze social kanalen. Naast deze kanalen maken we met een freelance team vier dikke specials per jaar.

Wat bied Familyblend jou?

 • Een open sfeer met ruimte voor eigen initiatief en ideeën
 • Mogelijkheid tot groeien
 • Leuk en hardwerkend team met korte lijntjes
 • Een creatieve baan van minimaal 32 uur (min. 2 dagen op kantoor)
 • Gezellige informele werksfeer incl. lunch op kantoor in hartje Utrecht

Familyblend is gevestigd aan de Daalsesingel 51 in Utrecht. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail jouw cv, motivatie én portfolio vóór 15 november naar marion@familyblend.nl