Thijs Boermans betere papa door deelname Special Forces VIPS

27.02.2024 10:48
Beeld: Instagram

Thijs Boermans moest heel wat doorstaan in de Marokkaanse Sahara tijdens zijn deelname aan Special Forces VIPS. Gevloerd door een flinke buikgriep moest hij het programma verlaten, maar hij neemt de lessen nu mee als vader.

Op Instagram schrijft hij over zijn reis. ‘Ik heb deurtjes geopend waarvan ik niet wist dat ik ze kon openen. Hier wordt die regie je ontnomen. Je hebt geen ruimte om af te wijken en wordt tot het uiterste op de proef gesteld. Verdrinkingsdood, claustrofobie, gevechtsbereidheid, hoogtevrees… de uitdagingen lijken eindeloos. Het lopen in de hakken van je medebuddy’s met 25 kg op je rug in de snikhete Sahara werd zelfs op een gegeven moment meditatief. Mijn mantra was dan ook: “Productie heeft me een dag voor aanvang VERZEKERD dat ik niet dood kan gaan”, haha.’

“Ik heb deurtjes geopend waarvan ik niet wist dat ik ze kon openen”

Beter mens

Thijs Boermans vervolgt: ‘Je leert vertrouwen op je medebuddy’s, werken in teamverband, maar het mooiste is dat je leert van jezelf. Je bereidheid om door te zetten, zelfs als je denkt dat je het niet meer aankunt. Het is een fantastische les om mee terug te nemen: controle verliezen om te groeien als mens.’ Voor de camera’s van RTL Boulevard gaat Thijs, die ook pas vader is geworden, hier dieper op in. “Ik denk dat het een stukje controle weggeven, ook nu in vaderschap, iets is waar ik een beter mens ben geworden.”

Lees ook – Thijs Boermans over uitvogelen vaderschap: ‘Heel mooi en waardevol’ >

Actiefiguur in een doos

Dat hij überhaupt zo ver is gekomen in het programma, heeft alles te maken met zijn, dan nog ongeboren, dochter. Zij geeft hem vleugels tijdens de uitzichtloze missies. In het programma zegt hij hierover: “Ik hoop dat mijn kindje straks kan kijken en dan denkt: hij is gewoon zo’n actiefiguur in zo’n doos voor mij.”

Baby Nala heeft wel meer te kijken. Tijdens de zwangerschap maken Thijs en Anna namelijk iedere week een video voor hun dochter. Het resultaat is deze te lieve compilatie met de caption: ‘Negen maanden afgevraagd hoe dit vuistje eruit zou zien…’ Awh!

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.