Deze maand uitgerekend? Dít is de slechtste dag om jarig te zijn

14.12.2023 10:15
Deze maand uitgerekend? Dít is de slechtste dag om jarig te zijn

Ben je deze maand uitgerekend? Dan volgt hier advies met een knipoog: probeer de bevalling niet op 16 december te laten plaatsvinden. Dat is namelijk volgens experts de slechtste dag van het jaar om jarig te zijn.

Even zonder dollen: een bevalling laat zich natuurlijk niet plannen, tenzij daar een medische reden voor is. Als je kind op de 16e ter wereld komt, dan zal-ie het daarmee moeten doen. Maar waarom is het volgens de onderzoekers zo’n slechte dag?

De slechtste dag om jarig te zijn

Het is vaak slecht weer op 16 december. Daarnaast hebben de gewenste gasten het vaak druk: de feestdagen staan voor de deur en daar zijn cadeaus voor nodig, er vinden veel kerstborrels plaats (bijvoorbeeld van het werk) en er moet nog van alles afgerond worden voor de kerstvakantie. Ook is december voor veel mensen een financieel pittige maand, waardoor ze niet graag veel knaken aan een verjaardagscadeau besteden. Maar dat geldt toch voor de hele maand december? Ja, maar toch blijken mensen die op 16 december geboren zijn het meest ongelukkig met hun verjaardag van iedereen. Dit alles blijkt uit onderzoek van Interflora.

Geen grootverdieners

Wist je dat 15% van de mensen die jarig zijn in december hiervan balen? En er is nog iets opvallends uit het onderzoek gebleken: mensen die in december zijn geboren hebben een kleinere kans om in hun leven veel geld te verdienen. Slechts 4% van de onderzoekdeelnemers die in december jarig zijn, verdient meer dan 45.000 pond per jaar (we hebben hier te maken met een Engels onderzoek). Ter vergelijking: onder de mensen die in augustus jarig zijn, verdient 12% meer dan dat.

November is ook niet best

Mensen die jarig zijn in november zijn daar ook vaak niet blij mee: 11% was liever in een andere maand jarig. 31% van die mensen geeft aan dat dit is omdat er weinig mensen langskomen op hun verjaardag vanwege de drukte rondom de aankomende feestdagen. Wat mensen die in november en december jarig zijn écht heel irritant vinden? Verjaardagscadeaus die zijn ingepakt met kerstpapier!

De zomer is beter

Wie er wel heel blij zijn met hun verjaardag? De mensen die op 28 juli zijn geboren. Dat is volgens onderzoek de beste dag om jarig te zijn. Fun fact: in augustus jarig zijn is ook niet verkeerd, want uit onderzoek blijkt dat je dan een grotere kans hebt om duurdere cadeaus te krijgen dan als je in een andere maand jarig bent.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >