Samen Sterk: Shelly geeft zoon dubbele achternaam

09.01.2024 16:11
Beeld: Instagram

Dat je je kind sinds januari een dubbele achternaam kan geven, is ook Shelly Sterk en haar man Mark niet ontgaan. Vandaag was het D-day: zoon Jake (4) gaat nu door het leven als een Ebing-Sterk, zo laat ze weten in haar Instagram Stories.

Shelly schrijft: ‘Een memorabele dag! Officieel Jakes achternaam veranderd in Ebing-Sterk. Hij noemt zichzelf altijd al Jake Ebing-Sterk en binnenkort is het dan eindelijk echt het geval!’

Ebbing-Sterk-spruit

Sinds 1 januari is het voor ouders mogelijk om hun kind de achternamen van beide ouders te geven. Dit mag als het oudste kind op of na 1 januari 2016 is geboren.

Lees ook – Patricia ging al met piepende bandjes naar het gemeentehuis: ‘Maar mijn kinderen zijn blijkbaar te oud voor een dubbele achternaam’ >

Meer dan twee achternamen is niet toegestaan. De gecombineerde achternaam geldt ook voor de volgende kinderen en dus zal de hoogzwangere Shelly heel binnenkort bevallen van haar tweede Ebing-Sterk-spruit. De bevaltas staat sinds vandaag namelijk ook klaar, zo laat de presentatrice weten.