Penélope Cruz: ‘Mijn kinderen mogen geen social media’

22.12.2021 08:51

De kinderen van Penélope Cruz (47) en Javier Bardem (52) hebben geen mobiele telefoon en mogen pas beginnen met sociale media als ze 16 jaar zijn. Ze vindt de hedendaagse technologie gevaarlijk voor jonge kinderen en wil met het uitsluiten van sociale media de mentale gezondheid van haar kinderen Leo (10) en Luna (8) beschermen. Dit meldt CBS.

“Ik gebruik sociale media zelf alleen maar voor mijn werk en dat doe ik heel voorzichtig. Er is iets aan sociale media dat niet klopt en het zijn vooral jongeren die daaronder lijden. Ik heb echt te doen met de tieners van nu, het is net alsof de wereld hen aan een experiment heeft onderworpen. Er is geen bescherming voor ze op het platform en voor kinderen wiens hersenen nog in ontwikkeling zijn heeft dat een enorme invloed op hun zelfbeeld, wat vaak weer leidt tot pesten. Dat soort dingen hadden wij niet toen we opgroeiden,” aldus Penélope.

 

Lees ook
‘Ik zet mijn kinderen niet meer klakkeloos op social media’ >

 

Streng

Ze vervolgt: “Misschien ben ik streng maar ik vind het ongezond om twaalfjarigen alleen maar bezig te zien zijn met sociale media. Daarom moet je vanuit huis reageren en duidelijk aangeven wat wel en niet mag. Natuurlijk heb je geen invloed op wat er buitenshuis gebeurt, daarom is het des te belangrijker om zelf je grenzen te stellen.”

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >