‘Opvoedtante’ Els Rozenbroek (65) overleden

31.08.2022 09:24
Els Rozenbroek

Dinsdag bereikte ons het droevige nieuws dat Els Rozenbroek, Kek Mama’s opvoedtante maar bovenal legendarisch bladenmaker, op 65-jarige leeftijd is overleden.

Dat meldt Libelle, het tijdschrift waar Els in 1977 als redacteur begon en veertien jaar lang talloze lezers trok met ‘Het dagboek van Juul’, een feuilleton losjes gebaseerd op haar eigen leven.

Vol humor en met een knipoog

Ook werkte Els onder andere bij de Belgische Flair, de Nederlandse Story, werd ze hoofdredacteur van Kinderen, Top Santé en Vrouw Vandaag én stond ze aan de wieg van LINDA.. Bij Kek Mama beantwoordde ze jarenlang samen met journalist Dorine Hermans als ‘opvoedtante’ vragen van ouders – altijd vol humor en met een knipoog. Els zei hierover: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 32, 20 en 18) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

Els leed al langere tijd aan uitgezaaide darmkanker. De laatste maanden van haar leven bracht ze door in een hospice in Amsterdam.