Het houdt de wereld in haar greep: de oorlog in Oekraïne. Sommige beelden zijn zo hartverscheurend, dat er geen woorden voor zijn. Zo ook deze foto.
Te zien is hoe een jongetje (6) bij een geïmproviseerd graf van zijn moeder staat.
De foto wordt inmiddels wereldwijd massaal gedeeld en het maakt online veel los. Emoties, verdriet: het straalt af van dit grauwe plaatje. Je hart breekt, als je naar deze knul kijkt. Kinderen die slachtoffer zijn van de oorlog: iets oneerlijkers bestaat er niet.
Lees verder onder de advertentie
Verdriet
Op de foto die vele mensen raakt is de 6-jarige jongen Vlad Tanjoek in een buitenwijk van Kyiv te zien. Hij staat in zijn eigen tuin, omdat er geen andere plek is waar zijn moeder begraven kan worden. Zijn moeder Ira is overleden, als gevolg van te veel stress en uithongering, zo melden verschillende media.
Droevige foto van jongen (6) die treurt naast graf van zijn moeder in Kiev gaat de wereld rond
https://t.co/EjKaml7nhp
— patrickvancauwenberg (@patrickvancauwe) April 6, 2022
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.