Nick Schilder: ‘Door de grote schoolklassen is minder tijd voor persoonlijke begeleiding’

31.10.2022 21:46
kirsten schilder km0222 l2

Ieder kind moet de kans krijgen om zichzelf te ontplooien door goed en betaalbaar onderwijs, vindt zanger Nick Schilder. Daarom schittert hij samen met dochter Nikki in de campagne van online bijlesaanbieder GoStudent.

Kek Mama sprak hem hierover.

Wat valt jou op aan het onderwijs in Nederland?

“Kinderen zitten vaak in grote klassen waardoor er minder tijd is voor persoonlijke begeleiding. Vroeger zat ik met ongeveer 20 leerlingen in de klas, maar bij onze kinderen zijn het er minimaal 30. Kinderen die een ‘rugzakje’ hebben; dyslexie, ADHD en autisme bijvoorbeeld, vergen uiteraard meer aandacht van de leerkrachten. Hierdoor krijgen kinderen zonder ‘rugzakje’ wat minder aandacht.”

En hoe wil jij daar je steentje aan bijdragen?

“Onder andere door het creëren van bekendheid voor GoStudent, een online bijlesplatform voor betaalbare één-op-één bijlessen. Wij hebben GoStudent zelf ervaren bij onze dochter Nikki en zien dat persoonlijke begeleiding effectief werkt en ook het plezier in leren naar boven kan halen.”

Bij welk schoolvak had jij vroeger meer hulp nodig?

“Leren ging me vrij goed af, maar voor vakken als Economie en Wiskunde betaalde ik diegene in de klas die daar het beste in was uit eigen zak om mij bijles te geven voorafgaand aan een proefwerk. Bijles en ik gaan way back dus.”

In coronatijd kregen de kinderen thuisonderwijs. Hoe ging dat bij jullie?

“Dit was in het begin echt even schakelen. Omdat mijn zangcarrière door corona ook tijdelijk op een lager pitje kwam te staan, heb ik meer tijd gehad om de kinderen hierbij te helpen. Dit vond ik natuurlijk ergens heel fijn. Daarnaast is Kirsten juf geweest, dus zij wist als geen ander hoe ze dit goed aan kon pakken. Daarbij; omdat ik wist dat de situatie weer zou veranderen als de pandemie zou verminderen, heb ik heel bewust van de quality time genoten.”

Heb je meer tijd voor je gezin nu Nick en Simon stopt?

“Eigenlijk is het alleen maar drukker geworden, haha. Mijn hoofd stroomt over van de ideeën die ik allemaal uit wil werken. Ik werk aan mijn solocarrière en tegelijkertijd lopen er tv-opnames, draaidagen, repetities, podcasts, samenwerkingen..”

Én de GoStudent-campagne natuurlijk, waar je samen met dochter Nikki in schittert. Hoe was het om dat samen te doen?

“In het begin spannend, maar het was zó ontzettend leuk. Ik vind het geweldig om Nikki helemaal in haar element te zien en ben onwijs trots op haar en het resultaat. Het belangrijkste voor mij is dat ze doet wat ze leuk vindt. Toen ze er zelf mee kwam dat ze graag mee wou doen aan deze campagne, dacht ik daarom ook; waarom niet. We geven hiermee een uniek kijkje in ons gezin.”

GoStudent biedt één-op-één gepersonaliseerd online bijles aan, aan kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs in meer dan 30 vakken, met behulp van een lidmaatschapsmodel. Meer informatie vind je hier.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.