Influencer Kimberly Kik werd na haar Kek Mama-vlog, waarin ze vertelt dat haar tweejarige dochter gaatjes in haar oren krijgt, bedolven onder de negatieve reacties. Op Instagram bijt ze ijzersterk van zich af.
Lees verder onder de advertentie
‘Ik had dit kunnen verwachten, dat mensen hierover gingen zeiken. Maar oh men‘, schrijft ze nadat kijkers haar vlog ‘saai’ noemden en vielen over de leeftijd waarop Loua gaatjes kreeg. Ook de manier waarop haar dochters in de auto vastzaten én het feit dat ze haar kinderen ‘kids’ noemt, bleek onderwerp van gesprek. ‘Zien ze geen drama? Geen pijn? Dan is het saai. Wees eens lief voor elkaar mensen, come on!’
Lees verder onder de advertentie
Error
Kimberly vervolgt: ‘O ja, en ook zeiken over hoe de kinderen (kids mag je blijkbaar ook niet meer zeggen want dan krijgen mensen error) in de auto zitten. Really? Oordelen voor je de situatie kent, oordelen op één seconde beeld, ik vind het knap.’
Lees verder onder de advertentie
Mombracing
Gelukkig zijn er ook moeders die het voor Kimberly opnemen. ‘Aan de reacties te lezen, is de meerderheid het niet eens met oorbellen. Nu komt het in 3, 2, 1: onze dochter was 4 weken oud! Ze gaf geen kik en zat er nooit aan en ze is er nu zo blij mee… Mensen moeten zich niet zo druk maken..’
En eerlijk? Daar heeft ze groot gelijk in, vinden wij. Laten we elkaar voortaan steunen in plaats van bekritiseren. Stop momshaming, ga voor mombracing!
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.