Kim Kardashian reageert op kritiek: Zwaar om alleenstaande moeder te zijn, ondanks chef-koks en nanny’s

30.10.2023 13:10
Beeld: Instagram

Afgelopen mei was Kim Kardashian bijzonder openhartig over het moederschap in de podcast On Purpose with Jay Shetty. “Het ouderschap is echt fucking zwaar. Ik kan het niet anders omschrijven”, zei de moeder van vier toen. Fans vonden dat ze – met nanny’s en chefkoks in huis – niet zo moet zeuren, maar Kim blijft erbij.

Kim vertelde dat er nachten zijn ‘waarop ze zichzelf in slaap huilt’ en dat het grootbrengen vier kinderen ‘haar grootste uitdaging’ is. “Het is een zeer zware taak als je vier kinderen hebt en ze allemaal op hetzelfde moment naar bed willen worden gebracht,” zei Kim. “Ik denk dat het gewoon die nachten zijn waarop je jezelf niet kunt opsplitsen.” De ‘stemmingen, persoonlijkheden en ruzies’ noemde ze vooral heftig. “Ik moet tegelijkertijd de goede persoon en de slechterik spelen.”

Verontwaardigd

Fans reageerden destijds verontwaardigd op de uitlatingen van Kim. ‘Het moet zo moeilijk zijn om ouder te zijn met al het geld en de middelen van deze wereld’ schreef een fan op Instagram. En: ‘Ze is geen eerlijke vertegenwoordiging van hoe het is om ouder te zijn.’ Weer een ander: ‘Wij hebben geen eindeloze dollars voor zelfzorg om de emotionele/fysieke achtbaan van het ouderschap te managen’.

Fans konden en wilden zich niet identificeren met de rijke Kardashian en waren zelfs beledigd door haar uitspraken. ‘Je oppas regelt de dingen van uur tot uur’ merkte een fan op bij de Instagram-post van Kim ter promotie van de podcast.’ En: ‘Ze praat alsof ze zo’n moeilijk leven heeft gehad…”

“Uiteindelijk willen de kinderen alleen jou”

In aflevering 5 van The Kardashians, getiteld ‘It Takes A Village’ reageert de moeder nu op de kritiek die ze kreeg. En ze vindt het nog altijd aanpoten. “Natuurlijk zijn oppassen en een chef-kok die helpt met koken buitengewoon nuttig,” zegt ze. “Maar uiteindelijk willen je kinderen alleen jou.” Ze vervolgt: “Het enige dat iedereen gemeen heeft, is de hoeveelheid tijd die we hebben. Ik voed vier kinderen op en verdeel mijn tijd tussen mijn werk, mijn familie, mijn vier kinderen, en ik wil ervoor zorgen dat mijn kinderen daar 90% van hebben.”

Is ze toch (bijna) net zoals iedere andere moeder, die Kim.