Jennifer Hoffman over moederschap: ‘Leukste avontuur tot nu toe’

13.03.2023 15:00
Beeld: Instagram

Lange tijd twijfelde Jennifer Hoffman of ze überhaupt moeder wilde worden. Nu is ze zielsgelukkig met peuter Cooper (bijna 2). ‘Loslaten, dat is tot nu toe mijn belangrijkste opvoedles’, zo vertelt ze in VROUW.

Na jaren twijfelen besluiten Jennifer en vriend Dorian toch voor een kindje te gaan. “Toen ik stopte met de pil en er weinig gebeurde, dacht ik: is dit een teken van het universum dat ik tóch geen kinderen moet krijgen?” Het stel verdiept zich in iui, denken na over IVF… maar dan raakt de actrice spontaan zwanger.  “Vanaf het moment dat ik zo’n flikkerend sterretje op de echo zag, wist ik: dit gaat helemaal goed komen. Ik ben dol op avonturen en dit voelde als het leukste avontuur tot nu toe.”

“Wie weet word ik straks zelf wel zo’n terrormoeder, je weet het niet”

De basisschool is nog ver weg, dus de ‘luizenmoeder’ smult vooralsnog van de screenshots van schoolappgroepen die haar vrienden sturen. “Maar wie weet word ik straks zelf wel zo’n terrormoeder, je weet het niet. Ik heb me wel voorgenomen om nooit naar van die indoor speelparadijzen te gaan. Dat je ouders bent, betekent niet dat je opeens kinderdingen moet gaan doen, vind ik.”

Loslaten

Ze doet het op haar eigen manier en die voelt goed. “Wij doen gewoon nog steeds wat we willen en Cooper doet gewoon mee. Helpen vindt hij het leukste wat er bestaat. ’Pooper – want zo spreekt hij zijn naam uit – helpen?’ zegt hij dan.”

“Natuurlijk sneuvelt er dan weleens iets, maar dat heb ik losgelaten. Zolang ik erbij ben, denk ik: laat het hem maar leren. Loslaten, dat is tot nu toe mijn belangrijkste opvoedles. Ik vind het fijn om in mezelf te ontdekken dat ik geen angstige moeder ben, maar een relaxte.”

Bron: VROUW/De Telegraaf