Double trouble: Hilary Swank vindt slapeloze nachten door tweeling heftig

20.02.2024 17:22
Beeld: Getty Images

Actrice Hilary Swank is deze week openhartig over het moederschap. Tien maanden geleden beviel ze van een tweeling en het moederschap vindt ze naast ongelooflijk mooi ook best pittig, zo vertelt ze in verschillende interviews.

Hilary beviel in april vorig jaar van de tweeling, dochter Aya en zoon Ohm. Hun unieke namen maakte ze ze afgelopen Valentijnsdag pas bekend en riepen veel reacties op onder haar volgers. Waar de één de namen prachtig vond, schreef een ander ‘Je wacht 48 jaar om kinderen te krijgen en geeft ze deze namen?’

Bijzondere betekenis

Hoewel ze natuurlijk aan niemand enige uitleg verschuldigd is, vertelt ze bij Today het verhaal achter de namen van de tweeling. “Aya is een Syrische vluchteling die we in Libanon ontmoetten, dus ze was gewoon een moedig, dapper jong meisje vol licht dat een heel moeilijke tijd doormaakte. Mijn man en ik zeiden: “Ze is zo mooi. Wat een geweldige naam.” En Ohm wordt beschouwd als het eerste universele geluid en verenigt alle mensen. We dachten: “Oh, dat klinkt heel passend.”‘

Pittig

Met twee kinderen is het dubbel feest, maar ook double trouble. Zo vindt de actrice de nachten behoorlijk pittig. Op de rode loper ter ere van haar nieuwste film Ordinary Angels zegt ze tegen People: “Ik heb nooit een eenling gehad, dus ik weet niet hoe dat is. “Maar,” zo vervolgt ze, “ik weet dat de slapeloze nachten zwaar zijn en als de ene een keer de hele nacht doorslaapt, doet de andere dat niet. Dus het is elke nacht een soort wisseling van de wacht. Maar ik weet ook dat dit een fase is die voorbij zal gaan. Ik probeer mezelf eraan te herinneren dat er een dag komt waarop ik denk: oh, ik zou nu graag wakker willen worden en je in mijn armen sluiten. Dus daar probeer ik maar aan vast te houden.”

“Ik weet dat de slapeloze nachten zwaar zijn en als de ene een keer de hele nacht doorslaapt, doet de andere dat niet”

Alles is liefde

Al is de liefde voor haar tweeling natuurlijk enorm. Zo zegt ze bij Today-interview: “De liefde rijkt zo ver. Het is zo ongelooflijk. Het is zo vreugdevol en elke dag dat je wakker wordt en bij hen kunt zijn, is mijn grootste doel.”

In april vorig jaar beviel de actrice. ‘Het was niet makkelijk. Maar wat was het het waard’ schreef ze toen bij de geboorteaankondiging. De actrice is sinds 2016 samen met producer Philip Schneider. Het stel trouwde in 2018.

Bron: ANP, People, Today