Handig om te weten: dit is het weer tijdens Sint-Maarten en de Sinterklaasintocht

10.11.2022 14:53
Sinterklaas vijf keer vieren scheiding Beeld: Shutterstock

Druk schema dit weekend: vrijdag is het Sint-Maarten en zaterdag staat half Nederland op de kade om de goedheilig man te ontvangen. Wel zo fijn om te weten of je met of zonder paraplu de deur uit moet. Dit weer kun je verwachten tijdens Sint-Maarten en de Sinterklaasintocht.

Goede voorbereiding is het halve werk.

Sint-Maarten

Op veel plekken in Nederland, en dan vooral in Noord-Holland en Limburg, gaan kinderen vrijdag met lampionnen langs de deuren om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Wel zo fijn als het ’s avonds niet met bakken uit de lucht komt. Je hebt geluk: het ziet ernaar uit dat het met Sint-Maarten droog blijft. Echt koud is het niet, maar met 9 of 10 graden in de avond is een winterjas toch lekker. Flink doorstappen helpt natuurlijk ook.

Lees ook: Dit zijn ze: de leukste sinterklaasactiviteiten door het land

Sinterklaasintocht

Sta je Sinterklaas zaterdag op te wachten bij de officiële intocht in Hellevoetsluis of op een andere plek in Nederland? Dan kun je de paraplu thuislaten. Het blijft droog en met een graad of 14 is het weer best aangenaam. Ook neemt de goedheilig man wat zonnestralen mee uit Spanje. Een warme jas is trouwens niet overbodig, want er staat een matige zuidoostenwind. Ach, een zakje pepernoten maakt veel goed.

Bron: Weeronline

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.