Gepeste jongen belt aan bij buren: ‘Ik wil zo graag vrienden hebben’

12.07.2023 22:52

Het is de ergste nachtmerrie van iedere ouder: je kind wordt gepest en heeft geen vrienden. De elfjarige Shayden Walker zit in die situatie en voelt zich ontzettend alleen. Hij wil zó graag vrienden maken, dus belt aan bij de buren, in de hoop dat zij kinderen hebben of kennen die met hem willen spelen.

“Hoi, ik kom even langs om te kijken of u kinderen heeft van een jaar of 11, 12 met wie ik kan spelen. Ik wil zo graag vrienden hebben”, hoor je de jongen door de deurbelcamera zeggen. De buurman die open doet heeft zelf een kindje van twee, dus verwijst hem door naar andere kinderen in de straat. Shayden kent de jongens, maar zíj willen niet met hem spelen. “Zij pesten mij”, legt hij uit. 

@brennanray Its takes 2 seconds to make someones day, you never know what people are going through until you get a chance to talk to them. This young man is well mannered, kind, and brave. So tiktok can we help shayden make some friends???#fyp #bekind #nobullying #love #kindness #letschangetheworld ♬ original sound – Brennan Ray

De buurman is zo geraakt door de jongen, dat hij de deurbelopname deelt. Binnen een mum van tijd gaat Shayden viral op TikTok. Zijn smeekbede is wereldnieuws geworden en de jongen uit Texas wordt overspoeld met lieve reacties. De buurman benadrukt dat hij het belangrijk vindt om te delen omdat “je nooit weet waar iemand doorheen gaat, tot je de kans krijgt met ze te praten”, legt hij uit.

Doel bereikt

Shayden is door het dolle heen. “Het is geweldig. Het voelt echt alsof de wereld mijn tweede familie is”, zei hij enthousiast tegen een lokaal Amerikaans nieuwsstation. Door alle positiviteit voelt hij zich een stuk zelfverzekerder. “Ik ben een ander persoon dankzij hen. Ze zijn naast mijn moeder het belangrijkste dat me is overkomen.” 

Lees ook: ‘Cyberpesten: hoe ga je ermee om?’

Ook zijn moeder reageerde op de video. “Pas toen ik de video zag, realiseerde ik me hoe eenzaam hij zich voelde. Hoe alleen hij was.” Ze is haar buurman zó ontzettend dankbaar. Ook roept ze anderen op om meer om zich heen te kijken. “Als je ziet dat iemand gepest wordt, wees er dan gewoon voor die persoon. Laat die persoon niet lijden.” 

Buurman Brennan hoopte wel op wat mooie reacties, maar zóveel had hij nooit verwacht. De video werd in een aantal dagen meer dan 70 miljoen keer bekeken. Uiteindelijk startte hij ook een inzamelingsactie voor de knul, wat Shayden en zijn familie kan gebruiken voor leuke uitjes zoals tickets voor een pretpark. De teller daarvan staat op ruim 37.000 dollar, dat is zo’n 33.500 euro.