Gooische moeder Florine: ‘Ik vind basisscholen in Nederland zo streng’

19.12.2023 11:00
florine

Wie het programma Echte Gooische Moeders heeft gezien, weet dat Florine Hofstee met haar gezin op Ibiza vertoeft. Maar of ze daar wil blijven wonen, weet ze nog niet zo zeker…

Aan tijdschrift Vriendin vertelt ze wat haar overwegingen zijn.

Strenge basisscholen

Samen met haar grote liefde Jeroen heeft Florine zoontje Beer (3) en zoontje Don (1). Volgend jaar wordt Beer 4 jaar en moet hij naar de basisschool. Als Florine daaraan denkt, blijft ze liever op Ibiza: “Ik vind basisscholen in Nederland zo streng. Je kind moet standaard om kwart voor negen in de kring zitten. Op Ibiza willen ze dat ook wel, maar als je een keer om negen uur aankomt, is dat ook goed. Als je een weekend naar Nederland wil, is het prima als je je kind vrijdag na de ochtend al van school haalt.”

De nadelen van het eiland

Het gezin woont inmiddels al twee jaar deels op Ibiza, maar de laatste tijd twijfelen ze toch of een toekomst op het eiland wel voor ze is weggelegd: “De afgelopen tijd waren we een paar maanden op Ibiza en in die periode hadden we continu pech. Beide kinderen waren een paar weken hartstikke ziek: spugen, alles erop en eraan. Vervolgens ging onze wasmachine stuk en toen reden we ook nog een van onze auto’s total loss”, aldus Florine. “Ineens zagen we alleen de nadelen die het wonen op Ibiza met zich meebracht. Niet de droom die we voor ogen hadden.”

Blijft Florine op Ibiza?

Het huis op Ibiza van de hand doen, ging ze toch wat ver: “Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen ons huis op Ibiza toch aan te houden. We besloten wel om wat vaker en langer in Nederland te zijn.” Maar of ze het stulpje op Ibiza nog heel lang zullen houden? “We wonen nu in een fijn huis. Het staat op een heel fijne plek met een prachtig uitzicht. Maar het huis zelf is niet helemaal mijn ding.” Gaan ze verbouwen, verhuizen of toch terug naar Nederland? De toekomst zal het uitwijzen.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief