Valentijn vieren met de buren: 1 op de 5 flirt met buurman of- vrouw

14.02.2024 08:05

Heb jij een oogje op je buurman of buurvrouw? Dat is zo gek nog niet. Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders een aantrekkelijke buur heeft.

Vlinders voor je buur

Het is Valentijnsdag en de liefde hangt in de lucht. Ter gelegenheid van de dag der liefde heeft Nextdoor onderzoek gedaan naar romantiek in de buurt. Wordt er geflirt over de schuttingen van ons kikkerland? Volgens 22 procent wel. Zo geeft 17 procent van de Nederlandse buren toe wel eens verliefd te zijn geweest op een buur, waarbij één op de tien gevallen zelfs resulteerde in een relatie.

Romantiek kan letterlijk om de hoek liggen, maar hoe ontdek je of die knappe buurman- of vrouw jou ook ziet zitten? Het onderzoek toont aan dat mannen hun buren vaker aantrekkelijk vinden (47 procent) dan vrouwen (18 procent). Ze worden ook vaker hoteldebotel: bijna één op de vier mannen heeft wel eens een oogje gehad op een buurtgenoot, terwijl dit bij vrouwen één op de tien is. Flirten met buren doen mannen ook aanzienlijk meer (30 procent) dan vrouwen (14 procent).

Verschillende flirttechnieken

Hoe zij flirten, verschilt ook. Dus, als je interesse hebt in je buurman of buurvrouw en je afvraagt of je kans maakt, let dan goed op de signalen. Het zou zomaar kunnen dat jouw favoriete buur geen kopje suiker vraagt om een taart te bakken, maar om samen een beschuitje te eten.

Bron: Nextdoor

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.