Eva Jinek over geheimhouden geslacht baby: ‘Pax kan dat beter dan zijn moeder’

02.05.2023 11:22
Eva Jinek

Na een korte talkshow time-out is Eva Jinek (44) weer terug op de late avond. Het is de laatste reeks van haar talkshow, voordat ze met zwangerschapsverlof gaat. De aftrap viert ze met een foto van haar babybuik op Instagram ‘Wij zijn er klaar voor! Mijn buik paste trouwens alleen in stories, daar kun je ‘m wel helemaal zien.’

Voor wie misschien denkt dat Eva zich al klaar maakt voor de bevalling van haar tweede, dat duurt nog even. De foto is gemaakt achter de schermen en verwijst naar de eerste uitzending van Jinek, en dus niet naar de bevalling. Op de vraag van RTL Boulevard of ze er zin in heeft, antwoordt ze: “Altijd. Ik ben ook maar zes weken weggeweest dus het voelt ook niet of ik er helemaal uit ben geweest.” Eva heeft net een seizoen van drie maanden achter de rug en vond dat aanzienlijk zwaarder. Daarover zegt ze: “Ik ben onwijs blij dat het overduidelijk is dat ik zwanger ben, zodat ik het er gewoon over kan hebben.”

Broertje of zusje

Ook grote broer Pax kan niet wachten tot de kleine er straks is. Eva vertelt dat hij erg lief is, meedenkt en tegen haar buik praat. Ook legt hij dingen apart die hij kan bewaren voor de baby. “Ontzettend zoet”, aldus de presentatrice. In tegenstelling tot de rest van de wereld weet Pax wel of hij er straks een broertje of zusje bij krijgt. Eva: “Hij weet het. En mijn kind is echt goed. Hij verklapt het niet. Dat vind ik heel knap van hem, hij kan het beter dan zijn moeder.”

Lees ook: Zwangere Eva Jinek klaar met bemoeienissen: ‘Absurd’

Over hoe het na haar zwangerschap zal verlopen zegt Eva: “Zwangerschap neemt veel ruimte ook in je hoofd in. Ik denk dat ik deze twee maanden eerst heel goed ga doen. Dan ga ik een kind krijgen en dan ga ik de grote beslissingen over mijn leven.”