Eva Jinek blij met overstap NPO: ‘Zo zie ik mijn kinderen opgroeien’

26.01.2024 21:14
Eva Jinek

Talkshowkoningin Eva Jinek praat openhartig over haar nieuwe werk-privé-balans in een interview op Radio 1. De nieuwe talkshow die ze gaat presenteren past veel beter met het leven dat ze nu leidt, zo vertelt ze.

Jarenlang maakte Eva televisie op de late avond, maar vanaf september zal ze al in de vooravond, om 19:00 uur, te zien zijn. Terug bij de publieke omroep. ‘Een no brainer’, volgens Eva. “Ik zie mijn kinderen zo ook opgroeien én het is het beste tijdsslot van de NPO.”

Ze vervolgt: “Ik denk dat er, gezien mijn leven nu, enorm op vooruit ga. Ik heb een baby’tje van vier maanden en een jongen van vijf en ik vond het altijd fantastisch om late night te doen. Het is een magisch tijdstip, maar ik kan straks gewoon mijn man zien ’s avonds en mijn kind naar school brengen.” En dat is ook wat waard.

“Straks zie ik gewoon mijn man in de avond en kan ik mijn kind naar school brengen”

Mom guilt

Het moederschap en een carrière combineren is namelijk best pittig, zo ondervond ook Eva. In de Videolandserie De Wereld van Eva onderzocht ze wat het moederschap nou écht inhield. Zo was haar wolk ook niet zo roze als ze van te voren had gedacht en worstelde ze met schuldgevoel. Zo wist Eva dat haar zoon Pax in de beste handen was, die van papa, en toch knaagde het gevoel dat ze eigenlijk thuis had moeten zijn. En over dat schuldgevoel voelde ze zich dan óók weer schuldig. Dat ze haar zoon straks zelf naar school kan brengen, is dan wel heel fijn.

Haar partner houdt nu thuis behoorlijk wat ballen hoog. “Ik zou het allemaal niet kunnen als Dex niet zóveel zou doen. Dan zou het gewoon niet lukken.” Eva beschrijft deze tropenjaren als intens. Eva en Dexter leerden elkaar in de zomer van 2016 kennen tijdens opnames van De Verenigde Staten van Eva: hij was de productieleider van het programma. Ze hebben samen zoon Pax (5) en dochter Salo (vier maanden).