Emma Wortelboer: ‘Hoe ik wil bevallen? Gewoon, snel!’

31.01.2024 12:12
Beeld: Instagram

Presentatrice Emma Wortelboer is hoogzwanger van haar eerste kindje en vertelt hoe het nu met haar en de hormonen gaat. “Ik huil al bij de finale van Heel Holland Bakt!

Voor de camera van RTL Boulevard staat ze met een prachtige grote buik. “Het is bijna due date,” zegt Emma, Ik ben wat moe en wat zwaar, maar voor de rest gaat het eigenlijk wel oké.” Zo, met de hormonen gierend door haar lijf, is ze een stuk emotioneler. “Ik huil al bij de finale van Heel Holland Bakt. Dat je denkt jesus f*cking christ, wat gebeurt er met me. Maar het is ook wel lekker ofzo, vind het wel leuk.”

In een interview met Mezza (AD) vertelde ze eerder over haar kinderwens. “Ik heb al heel lang de wens om moeder te worden. Ik denk zo ongeveer vanaf mijn 21ste. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad dat ik op jonge leeftijd moeder wilde worden. Een moeder met een jong lijf.”

Of ze er nu dan ook helemaal klaar voor is? “Geen idee. Mensen vragen me ook hoe ik wil gaan bevallen. Dan denk ik… ja, gewoon snel, haha!” Op de bevalling bereidt ze zich niet voor. “Ik heb nog geen boek gelezen, geen cursus gevolgd. Mensen hebben baby’s gekregen in grotten, in een kribbe met een ster erboven, de herberg had geen plek. Dus dan moet ik dat ook kunnen. Ik wil mijn instinct niet kapot slaan met een hoop informatie. Daarnaast vind ik het leuker om dingen te leren van mensen om me heen, zoals mijn moeder.”

In het diepe

Met de vader van de kleine is ze nog niet zo lang samen. “Lars en ik zijn compleet verliefd en halsoverkop met elkaar het diepe in gedoken. We voelden alletwee best snel dat we samen kinderen wilden. We kwamen beiden ook uit een langere relatie, dus op dat vlak hadden we al wat ervaring. Omdat ik geen huis had, zijn we relatief snel gaan samenwonen. De meeste mensen gaan eerst daten, maar die fase hebben we overgeslagen. Het klopte gewoon.”

De naam

De kans dat Emma en Lars de naam al laten drukken op de babyuitzet is nihil. “De naam is al bepaald, maar ook daarbij denk ik: stel de baby is er, ik kijk naar de baby en het klopt niet… dan ga ik natuurlijk niet dezelfde naam houden. Dat slaat nergens op.”

Emma verwacht een meisje en maakte de zwangerschap wereldkundig op de rode loper tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Bron: RTL Boulevard ,Mezza/AD

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.