Elise’s gender reveal gaat viral: ‘Kwam er ineens een helikopter aanvliegen’

13.02.2023 15:04
Beeld: Getty Images

Je kan in een cakeje snijden, een ballon doorprikken of een kanon met confettisnippers vullen. Óf je pakt het bombastischer is. Elise Gerrits wist niet wat haar overkwam toen haar man een helikopter (ja, je leest het goed) regelde voor de gender reveal.

“Natuurlijk was ik in de ochtend al heel zenuwachtig,” vertelt Elise. “Het is mijn eerste kindje, mijn eerste gender reveal. Ik had geen idee. Het geslacht had de echoscopist op een briefje geschreven.” Een confettikanon zou zondagmiddag antwoord geven op de prangende vraag die al weken door Elises hoofd spookt. 

Roze en blauw

“Alleen, toen we op de knop duwden… regende het roze én blauwe confetti. Ik dacht: wat is dit? Ik krijg er toch maar één, wat wordt het nou?” Op het beeldscherm achter het kanon verschijnt dan de tekst: ‘Nu allemaal naar buiten’. Alle gasten snellen zich naar buiten, inclusief een verbaasde Elise. 

Over alles blijkt nagedacht. Het terras van de sky bar (‘Ik dacht gewoon een leuke locatie’) gaf perfect zicht op de helikopter die aan kwam vliegen. “Ik schrok me rot. Kwam er ook nog blauw (biologisch afbreekbaar) poeder uit! Ik wist helemaal niet dat zoiets kon!”

Elise en Wim

Verrassing

Verrassing van echtgenoot en papa to be Wim, die het druk-op-de-knop-moment eerder die middag per se tien minuten wil uitstellen. “Dat vond ik wel gek. Waarom moesten we nou wachten? Die kanonnen zijn toch gewoon gevuld? Maar nu snap ik het wel,” zegt Elise, “die helikopter was er nog niet”.

Niet alleen vrienden en familie weten nu dat de twee een jongetje krijgen; heel Amersfoort, plus het internet, heeft het nu over de babyboodschap uit de lucht. “Het viel nogal op natuurlijk. Van wat verder weg kon je niet zien wat er nou precies uit de helikopter kwam, dus daar hadden mensen het dan weer op Twitter over.” Inmiddels worden de twee bedolven onder reacties en felicitaties natuurlijk.

Elise vervolgt: “Wim houdt ervan dingen te doen die niemand anders doet. Hij verrast me ook graag, maar dit was ook voor zijn doen wel extreem.” Hoe gaat hij dit ooit overtreffen, mocht er nog een kleintje komen? “Daar kan hij nu alvast over nadenken, haha!”