Dyantha Brooks openhartig over miskraam: ‘Waarom praten we daar niet over?’

20.01.2022 10:12

Met de zwangerschapsaankondiging wachten tot het tweede trimester? Dat hoeft voor presentatrice Dyantha Brooks, die momenteel hoogzwanger is van een tweede zoon, niet zo. “Mensen zeggen vaak: hou het nog maar voor jezelf. Maar waarom?”

In de nieuwste aflevering van Rooijakkers Over de Vloer vertelt Dyantha openhartig over haar miskraam, het delen van een zwangerschapsaankondiging én de naam van hun ongeboren baby.

 

Praten over miskraam

Nog maar een paar weken en dan verwacht Dyantha een broertje voor Davis (4), iets waar zij en haar man Mick al een tijdje naar verlangen. “Voorheen als we aan het ‘plannen’ waren, dachten we: volgend jaar gaan we voor de tweede. Maar op het moment dat wij dat wilden, werd het een miskraam”, vertelt de Shownieuws-presentatrice. “Dat was vervelend, maar het is wel iets wat zoveel mensen meemaken.” Dyantha vindt het daarom belangrijk om open te zijn over het onderwerp. “Ik voelde heel erg de behoefte van: oké, ik heb best wel bereik, dit overkomt zoveel vrouwen, waarom praten we daar niet over?”

 

Lees ook
Zwangere Lizet Greve vertelt openhartig: ‘Ik heb vier miskramen gehad’ >

 

Van de daken schreeuwen

Veel ouders wachten tot het tweede trimester voordat ze hun zwangerschap wereldkundig maken. Van Dyantha mag het wel iets sneller. “In het begin van een zwangerschap zeggen mensen heel vaak: hou het nog maar voor jezelf. Maar waarom?” gaat ze verder. “Waarom mag je niet tegen een collega zeggen: ‘Ik was zwanger en het is misgegaan’. Waarom mogen we daar niet over praten?” Dyantha en Mick vertelden het liefst na zes weken al dat ze een kindje verwachten. Alhoewel, volgens Mick is het vooral Dyantha die het van de daken schreeuwt. “Dyantha is de vrouw die na zes weken de naam vertelt en ik word daarin meegesleurd”, vertelt hij. Bij deze zwangerschap besloten de twee wél iets langer te wachten. “Gewoon een beetje rustig blij zijn.” Oh en de naam? Die is ook al bekend. “Louis”, verklapt ze.

 

Nog meer Kek Mama?
Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >