Say what?! Dior brengt babyparfum van meer dan 200 euro op de markt

16.11.2023 11:28
Dior babyparfum

Dior heeft een nieuwtje naar buiten gebracht: ze komen met een parfum voor baby’s en kinderen, genaamd Bonne Étoile. En nee, dat is geen 1 april-grap.

Dior heeft de Baby Dior-collectie al een tijdje, maar hier voegen ze nu ook een parfum aan toe. Wel een parfum zonder alcohol en die voor 98% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Waar het naar ruikt? Peer, rozenbottel en witte musk. Daar moet je diep voor in de buidel tasten, want de geur gaat € 215 kosten. In het Verenigd Koninkrijk is het luchtje al te koop, maar in Nederland moeten we nog even geduld hebben en kunnen we ons alleen nog maar op een wachtlijst inschrijven.

Dior brengt babyparfum uit

En voor wie nu denkt dat het hier slechts om water met een geurtje gaat… “Het is meer dan geparfumeerd water, het is een object verrijkt met mijmering dat kan worden gepersonaliseerd met een gekleurd lint naar keuze als een geluksster voor uw kind”, aldus Dior. Juist ja…

Trend onder luxe merken

Het merk is niet het eerste dat babyparfum op de markt brengt. Hermès, Guerlain en Givenchy gingen Dior al voor. Maar moet je dat nou wel doen: parfum op je baby spuiten? Het Laatste Nieuws vroeg het aan dermatoloog Thomas Maselis. Hij is vrij huiverig over deze nieuwe trend en wil dat ouders weten dat ze hun kind mogelijk met een allergie opzadelen: “Niemand wordt geboren met een allergie, die ontwikkel je. Dat gebeurt wanneer je lichaam in contact komt met een vreemde stof die een reactie teweegbrengt, waarop je afweersysteem besluit om daar antistoffen tegen aan te maken”, aldus de dermatoloog.

Het advies? Niet doen

“Bij kinderen gebeurt dat sneller dan bij volwassenen. Omdat hun huid dunner is en hun bovenste huidlaag minder afschilfert, hebben ze langer contact met prikkelende stoffen. Natuurlijk gebeurt dat niet gegarandeerd bij elk parfum, maar zelfs ‘veilige’ parfums die bij de meeste kinderen geen problemen geven, zijn nog altijd niet veilig voor àlle kinderen.” Maar het product bevat toch natuurlijke ingrediënten? “Het idee dat iets minder zou prikkelen omdat het uit de natuur komt, is helemaal fout. Denk maar aan hoeveel planten er bestaan waar de mens ziek van wordt.” Zijn advies? Gebruik tot aan de puberteit geen parfums bij kinderen. “Vanaf de puberteit wordt het veiliger. Je kind opzadelen met een levenslange allergie, dat lijkt het me toch niet waard. Wil je het wél nu doen, breng dan liever alleen parfum bovenop de kleertjes of de haardos van je kind aan. Zodat er géén contact met de huid is.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Bron: Het Laatste Nieuws