Nog 20 minuten? Dit is waarom de tijd van de wasmachine vaak niet klopt

05.06.2022 12:51

Je kent het wel: je wasmachine geeft aan dat hij over tien minuten klaar is, maar uiteindelijk draait hij na een half uur nog steeds. Best irritant, zeker als jij je plannen erop hebt aangepast. Maar hoe komt het eigenlijk dat de tijd op de wasmachine niet altijd klopt?

Het kan te maken hebben met twee redenen: het gewicht van het wasgoed en de hoeveelheid wasmiddel.

Gewicht

In de wasmachine zit een gewichtssensor die uiteindelijk de tijd bepaalt hoelang de kleren gewassen worden. Dat ligt namelijk aan de belading. Als je lichte en zware kleding tegelijk wast, kan het voor de wasmachine lastig zijn om de daadwerkelijke tijd goed te berekenen. Het is daarom aangeraden om lichte en zware items apart van elkaar te wassen. Ook een tip: kies eerst het programma waarmee je wilt wassen, stop daarna pas de was in de machine. Op deze manier werkt de gewichtssensor het optimaalst. Ook de hoeveelheid wasgoed speelt mee. Advies: doe niet teveel kleding in de wasmachine.

Wasmiddel

Als je wilt dat je wasgoed helemaal fris en fruitig wordt, doe je het liefst een goede scheut wasmiddel in de wasmachine. Maar als de tijd om is en de was schoon, kan het zijn dat er nog zeepresten in het water over zijn, waardoor de wasmachine nog een keer gaat spoelen. Dat maakt dat de aangegeven tijd toch nog langer wordt. De juiste hoeveelheid wasmiddel kun je vinden op de verpakking. Houd je je daaraan, dan hoeft de wasmachine niet langer te draaien dan nodig is. En dat scheelt jou weer tijd.

Bron: RTL Nieuws

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.