Je kent het wel: je wasmachine geeft aan dat hij over tien minuten klaar is, maar uiteindelijk draait hij na een half uur nog steeds. Best irritant, zeker als jij je plannen erop hebt aangepast. Maar hoe komt het eigenlijk dat de tijd op de wasmachine niet altijd klopt?
Lees verder onder de advertentie
Het kan te maken hebben met twee redenen: het gewicht van het wasgoed en de hoeveelheid wasmiddel.
Gewicht
In de wasmachine zit een gewichtssensor die uiteindelijk de tijd bepaalt hoelang de kleren gewassen worden. Dat ligt namelijk aan de belading. Als je lichte en zware kleding tegelijk wast, kan het voor de wasmachine lastig zijn om de daadwerkelijke tijd goed te berekenen. Het is daarom aangeraden om lichte en zware items apart van elkaar te wassen. Ook een tip: kies eerst het programma waarmee je wilt wassen, stop daarna pas de was in de machine. Op deze manier werkt de gewichtssensor het optimaalst. Ook de hoeveelheid wasgoed speelt mee. Advies: doe niet teveel kleding in de wasmachine.
Lees verder onder de advertentie
Wasmiddel
Als je wilt dat je wasgoed helemaal fris en fruitig wordt, doe je het liefst een goede scheut wasmiddel in de wasmachine. Maar als de tijd om is en de was schoon, kan het zijn dat er nog zeepresten in het water over zijn, waardoor de wasmachine nog een keer gaat spoelen. Dat maakt dat de aangegeven tijd toch nog langer wordt. De juiste hoeveelheid wasmiddel kun je vinden op de verpakking. Houd je je daaraan, dan hoeft de wasmachine niet langer te draaien dan nodig is. En dat scheelt jou weer tijd.
Bron: RTL NieuwsOntvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.