Mierzoete crompouce is dé lekkernij van het jaar (en hier haal je ‘m)

31.10.2023 11:18
Foto: Instagram Bakker Van Maanen

Wie regelmatig op Instagram scrolt, kan ‘m niet gemist hebben: de knalroze en mierzoete crompouce. De combinatie tussen een croissant en tompouce vliegt momenteel het internet (en de toonbank) over. We praten je bij over deze suikerbom.

De crompouce is al een feest om te zien: een opengesneden croissant gevuld met banketbakkersroom en afgetopt met roze glazuur (of roze chocolade). Niet gek dat het gebakje zo’n succes is, want het is een combinatie van twee andere lekkernijen: een croissant en een tompouce.

Crompouce verovert Nederland

Bakker van Maanen, het brein achter de suikerbom, bedacht de crompouce afgelopen voorjaar tijdens het Tompoucefestival. Een maand lang werd elke week een andere smaak tompouce geïntroduceerd, meldt het Parool. Een croissant met Zwitserse room en roze chocola op de bovenkant rolde als winnaar uit de bus. De crompouce sloeg aan, maar werd pas écht een hit toen influencers ‘m kwamen proeven. “En toen ging het superhard,” vertelt Lotte Kroneman van Van Maanen tegen de krant. “Inmiddels verkopen al onze 62 vestigingen de crompouce. Het is onwerkelijk. We zijn continu bezig met opschalen.”

Ook bij jou in de buurt

Inmiddels ligt de lekkernij niet alleen meer bij Van Maanen in de vitrine. Bakkers door heel Nederland liften mee op het succes van de crompouce. Tik op Google de woorden ‘crompouce [woonplaats]’ in en de kans is groot dat je er binnen de kortste keren één (of vijf) in huis hebt. En dat wil je, kijk maar: