Bridget Maasland doet schokkende onthulling uit haar kindertijd

14.02.2022 09:54

Bridget Maasland doet op Instagram een heftige onthulling: ze heeft als kind meermaals te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. De presentatrice deelde zondag twee verhalen van situaties waar zij op haar negende en veertiende mee te maken heeft gehad.

Ze is hierdoor naar eigen zeggen “voor het leven getekend”.

‘Verzetten had geen zin’

Bij de zwart-witfoto van zichzelf als jong meisje, beschrijft Bridget hoe de leraar van haar basisschool in Hoorn haar ergens in de jaren 80 geregeld op schoot nam en “een natte zoen” gaf als zij iets goed gemaakt had. Ook werd ze weleens gevraagd om in de kring op de grond te gaan liggen zodat de leraar met zijn knieën “over haar spierballen kon rollen”. Daarbij kwam zijn geslachtsdeel meermaals in de buurt van haar gezicht. “Verzetten tegen dit logge lijf terwijl hij mij in de houtgreep had, had geen zin”, schrijft Maasland.

Confrontatie

Nadat zij over deze gebeurtenissen aan haar ouders had verteld, hebben zij haar van de school gehaald. De moeder van Bridget organiseerde vervolgens een avond met andere ouders om de leraar in kwestie te confronteren, maar daar kwam niets van terecht, aldus de presentatrice. “Op de bewuste bijeenkomt stonden mijn ouders er alleen voor. Andere ouders durfden de confrontatie niet aan en dus werd de leraar niet eens geschorst en kon hij gewoon doorgaan met zijn ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij kinderen”, schrijft ze.

 

Lees ook
Vera heeft door seksueel misbruik geen behoefte aan seks: ‘Ik vind het gewoon vies’ >

 

Modellenwereld

Op haar veertiende kreeg ze nogmaals te maken met grensoverschrijdend gedrag. Dit keer door een hoger geplaatste man in de modellenwereld waarin Bridget op dat moment werkzaam was. Hij kwam haar slaapkamer binnen en begon haar te strelen. “Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt. Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend!”

 

Beeld: Instagram

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >