Birgit Schuurman blikt terug op ivf-traject: ‘We hadden maar één eitje’

24.10.2023 13:31
birgit_schuurman

Birgit Schuurman is alweer bijna twee jaar moeder van zoontje Jimi, maar daar ging wel een ivf-traject aan vooraf. De actrice zocht hulp in België, waar het na de eerste poging meteen raak was. In een interview met Vriendin blikt ze terug op deze periode.

Birgit vertrok naar België, omdat ze volgens artsen in Nederland ‘te oud was om een gezond kind te krijgen’. Maar dat liep dus net even anders. “Ik beviel toen ik 44,5 was. Nou, Jimi ligt nu thuis lekker te slapen en is hartstikke gezond!” vertelt de zangeres en actrice.

Gesprek met fertiliteitsarts

Een fertiliteitsarts in België ontdekte waarom het Birgit en haar vriend Sander maar niet lukte om zwanger te worden. Ze bleek poliepen, endometriose en adenomyose te hebben, vertelde ze eerder. In het interview vertelt ze: “Ik had één Zoom-gesprek met haar waarin ze me allerlei vragen stelde, ook over mijn menstruaties. Eerst dacht ik nog: daar zit ik hier niet voor, ik wil zwanger worden. Maar met enkele vragen legde ze precies mijn probleem bloot. Terwijl artsen hier zelfs ín me hebben gekeken, hè! Die interpreteerden uitslagen anders.”

Maar één eitje

Uiteindelijk raakt Birgit door middel van een ivf-traject zwanger van een zoon. “De allereerste poging is meteen gelukt,” vertelt ze. “We hadden maar één eitje, dus dat is bijzonder.” Op 31 december 2021, de laatste dag van het jaar, beviel Birgit van zoon Jimi. Ze geniet met volle teugen van het moederschap en is naar eigen zeggen ‘iets rustiger’ dan bij Chico (14), haar oudste zoon uit een eerdere relatie. “Ik schrik minder als hij valt en zo. Al heb ik die angsten bij Chico ook redelijk snel moeten laten varen toen hij ging skaten.”

Bron: RTL Boulevard