Bibi Breijman: ‘Derde zwangerschap kwam als een cadeautje’

03.04.2024 09:34

In &C’s Oh Baby vertelt Bibi Breijman openhartig over haar derde, ongeplande, zwangerschap die ze beschrijft als de heftigste én als een cadeautje.

Bibi heeft last van HG (hyperemesis gravidarum) waardoor ze extreme zwangerschapsmisselijkheid ervaart. In korte tijd zes keer werd opgenomen in het ziekenhuis. Nu ze zes maanden zwanger is, gaat het inmiddels ‘supergoed’ met haar. Ze vertelt: “Ik kan mijn dag weer doorkomen, dus ik geniet heel erg van ieder moment dat het beter gaat.”

In haar eerste zwangerschap was ze ook zo ziek, waardoor het een paar jaar duurde voordat ze voor een broertje of zusje voor dochter Teddy durfde te gaan. Maar ook tijdens de zwangerschap van zoon Chester speelde HG op. De derde was niet gepland. “De derde kwam als een cadeautje, dus daar heb ik me niet op voorbereid.”

Lees ook – Bibi Breijman heeft intiem inkijkje in moeilijke tijd >

Heftig

Ze noemt deze keer de heftigste. “Er zaten dagen tussen dat ik alleen maar aan de sondevoeding met mijn ogen dicht op bed kon liggen. Ik kon geen prikkel verdragen, alles was een trigger tot overgeven.” Ook de geur van haar eigen kinderen kon ze niet verdragen. “Vanuit de natuur gezien is het heel raar dat je je kinderen bijna niet kan verdragen. Daar had ik het echt moeilijk mee.”

“Ik kon mijn eigen kinderen bijna niet verdragen, daar had ik het echt moeilijk mee”

Missen

De heftige zwangerschap had veel impact op dochter Teddy (5), die vaak huilend naast haar moeders bed stond. “Ze begreep wat er met mij aan de hand was, maar niet wat het mentaal met haar deed. We hebben er toen samen over gepraat en het bleek dat ze mij heel erg miste.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.