(Op)krikken maar: Dit bedrijf betaalt 70.000 euro voor het krijgen van baby

26.02.2024 14:10

Dat een baby een godsvermogen kost, wist je al. Maar dat je nu ook een godsvermogen kunt kríjgen voor het baren van je kind? Moet je alleen wel even naar Zuid-Korea verhuizen.

Met 0,7 geboortes per Zuid-Koreaan heeft het land het laagste geboortecijfer van de hele wereld. In vergelijking: in Nederland is het geboortecijfer 1,5 en vliegt de ooievaar dus veel vaker aan. Bouwbedrijf Booyoung Group maakt zich zorgen en betaalt werknemers die een baby krijgen omgerekend 70.000 euro. Zo hopen ze het geboortecijfer op te krikken.

Het bedrijf verklaart in een persbericht: ‘Als de huidige toestand van lage geboortecijfers aanhoudt, zullen we te maken krijgen met een nationale existentiële crisis zoals een afname van het aantal arbeidskrachten en een gebrek aan defensie mankracht die nodig is voor de nationale veiligheid.’

Katjing

Daarvoor tast het bedrijf dus behoorlijk diep in de buidel. Zo is er met terugwerkende kracht bijna vijf miljoen euro betaald aan werknemers die vanaf 2021 kinderen hebben gekregen. Twee gezinnen ontvingen 138.000 euro voor hun gezinsuitbreiding. Gezinnen met drie kinderen kunnen ervoor kiezen 210.000 euro in cash of in vastgoed te ontvangen, zo laat een woordvoerder weten aan CNN.

Bron: Linda.nl

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.