Kroost op komst? Dit zijn de babykamertrends van 2024

17.01.2024 12:00

Kroost op komst in 2024? Dan heb jij al 823942 kiekjes verzameld op Pinterest die als inspiratie dienen voor de babykamer. Wat zijn nu eigenlijk de trends dit jaar? Wij vertellen het je.

Voor de babykamer van 2024 geldt: ‘Het hoeft allemaal niet gloednieuw te zijn.’ Duurzaamheid staat centraal met vintage vondsten, duurzame materialen en een mix van oud en nieuw. De neutrale babykamer blijft een hit, we love it, terwijl unieke verftechnieken je aanmoedigen om creatief te zijn.

Tijdloze trend

Beige, grijs en wit. Neutrale kleuren zijn een tijdloze favoriet voor babykamers en vormen een goede basis, zelfs als je kind groeit. Beigetinten blijven geliefd, vaak gecombineerd met donkere en lichte houttinten.

Vrolijke noot

Neutrals zijn nog steeds in trek, maar dat betekent niet dat je in 2024 vastzit aan een ton sur beige babykamer. Geef de ‘kleine ruimte’ karakter met opvallende prints en kleurrijke accenten. Ga bijvoorbeeld voor een levendig behang op de muur of een opvallend vloerkleed.

Zwart accent

Zwart is geen ‘harde’ kleur voor de kinderkamer, integendeel, het is een opkomende trend voor 2024. Gebruik zwart als accentkleur, bijvoorbeeld in een commode of kledingkast. Combineer met glanzende stoffen zoals fluweel voor een luxe en warme sfeer of ga voor koper- en goudkleurige deurknoppen voor een stoere touch.

Likje verf

In 2024 is kalkverf een hit voor babykamers. Het matte, poederige effect past goed in deze ruimtes. Kalkverf in lichte, neutrale tinten zoals oudroze, beige en grijs voegt sfeer toe aan de kamer. De structuur en het verwassen effect van kalkverf geven een extra dimensie.

Mix en match

Bij het inrichten van de babykamer is het verleidelijk om een complete meubelset te nemen. Je bent immers in één keer klaar. Wil je origineel zijn, is het leuker om verschillende materialen en stijlen te mixen. Duurzame materialen als hout, rotan en gerecycled plastic passen goed bij elkaar (en passen prima in een ecovriendelijke babykamer).

Duurzaam

Kinderen groeien razendsnel, en elk jaar nieuwe meubels aanschaffen, voelt zwaar in de knip. Kijk eerst naar wat je al hebt of snuffel op marktplaatsen. Kringloopwinkels en oma’s zolder zijn schatkamers voor vintage vondsten. Knap ze op met een lik verf of nieuwe deurknoppen en combineer oud met nieuw voor een speels geheel.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.