Beschuit met blauwe muisjes: Amber Brantsen is bevallen

21.11.2023 11:25
Amber Brantsen

Amber Brantsen (34) is bevallen van zoontje Fender, zo laat de presentatrice weten op Instagram. Ze deelt een aantal lieve kiekjes van het jongetje.

‘Welkom thuis, lieve kleine Fender. We zijn blij, trots en dankbaar dat je er bent’, schrijft Amber. ‘Fender werd geboren in de ochtend van 13 november. Hij is het broertje van en lijkt als twee druppels water op grote zus Taylor (swipe!), die zich erover verwondert dat hij geen tandjes heeft.’ De presentatrice deelt een foto van Fender én een kiekje van grote zus Taylor en haar pasgeboren broertje onder elkaar. En inderdaad: de twee lijken ontzettend op elkaar.

Amber Brantsen bevallen van zoontje

‘Hij doet het geweldig. Mama en papa houden van je’, schrijft Amber. Ook deelt ze een linkje naar de website fenderfinge.com. Dit is het digitale geboortekaartje van de kleine man. Zo staat de betekenis van zijn naam er beschreven: ‘Beschermer. Uit het Engels, net als bij zijn zus en mama. Allitereert met zijn achternaam. Gitaarmerk, net als Taylor, maar dat is toeval.’ Ook vertelt het stel daar dat zijn tweede naam Rachid is: ‘Vernoemd naar opa, die gek was op grote zus Taylor, maar nooit heeft geweten dat ze een broertje zou krijgen.’ Ook Ambers partner heet Rachid.

Heftige bevalling van Taylor

Die laatste vertelde onlangs in Ouders van Nu over Ambers heftige bevalling van dochter Taylor in 2021. Er was sprake van een grove medische fout van het ziekenhuis. Amber kreeg een ruggenprik, maar ging toch door de grond van de pijn. Rachid: “Zowel de gynaecoloog in opleiding als een anesthesist kwam kijken, maar zeiden: ‘Niks aan de hand.’ Ze geloofden Amber niet; alsof ze zich aanstelde.” De ochtend na de geboorte van Taylor kwam de aap uit de mouw: “’s Ochtends vond een lieve verpleegkundige een plasje vloeistof op de grond. Wat bleek: de ruggenprik was door een loszittend slangetje niet goed aangesloten geweest. Een gigantische blunder.” Rachid gaf aan nog voor de geboorte van Fender EMDR-therapie te gaan volgen om de heftige bevalling te verwerken. Hopelijk is de bevalling van Fender er een geweest waar het stel fijner op terug kan kijken.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >