7x fijne plekken voor een kop koffie in Amsterdam (zonder kids)

31.07.2023 10:00
beste_koffiemachines

Samen met je kroost ergens een kop koffie drinken, is natuurlijk hartstikke gezellig. Alleen soms wil je er ook even alleen op uit. En dan is het lekker als je ergens naartoe kunt waar je geen andere ouders met hun kroost tegenkomt. Wij tippen zeven fijne plekken voor een kop koffie in Amsterdam, zonder kinderen.

1. LuminAir 

Het net geopende LuminAir is de vernieuwde rooftopbar bij het Hilton. Deze skybar is letterlijk een plek om te ontsnappen aan de drukte van de wereld ‘daar beneden’. Denk aan de lekkerste cocktails, een menu met hemelse lunchgerechten en bar bites waar je je vingers bij opeet. Uiteraard drink je hier – onder het genot van een prachtig uitzicht – ook een heerlijke kop koffie.

2. Coffee Bru Amsterdam

Op het Beukenplein in Amsterdam Oost vind je Coffee Bru Amsterdam. Een hotspot die perfect is om af te spreken met vrienden voor een koffiedate. Ze bereiden er koffie met de bonen van Boca’s en dat is – als je het ons vraagt – altijd een goed idee! In de zomer hebben ze een klein terras waar je heerlijk buiten je koffie drinkt.

3. 4850

Zowel overdag als ’s nachts is 4850 een plek met ontspannen sfeer, hoogwaardige producten en service. Overdag serveren ze koffie, kaneel- & kardemombroodjes. ’s Avonds wordt het een wijnbar en restaurant met een “shared dining” à-la-cartemenu. Het eten is Scandinavisch met een vleugje van Europese smaken. Een lekkere plek voor iedere ouder die er even op uit wil zonder kinderen. Let op: ze sluiten tussen 15.00 uur en 18.00 uur om het restaurant klaar te maken voor de avond.

4. CT coffee & coconuts Amsterdam

Een aloude favoriet is CT coffee & coconuts Amsterdam in de Pijp. Het oude Ceintuur Theater – dat vroeger een bioscoop was – is mooi opgeknapt en nu een plek voor koffie, lunch of – voor wie dat wil – om de laptop open te slaan en te werken. Wist je trouwens dat je hier ook uitstekend kunt borrelen?

5. De Wasserette

Aan het Gerard Douplein vind je nog zo’n klassieker: de Wasserette. Een klein, maar bruisende plek waar je een goed ontbijt of lunch scoort en waar het eigenlijk altijd druk is. Om de hoek vind je de Albert Cuyp waar je na je koffie heerlijk rondslentert als je wilt. En niet geheel onbelangrijk: de koffie hier is echt goed!

6. Cafe-restaurant Metro

Uiteraard vind je ook in Noord allerlei plekken met de lekkerste koffie. Bij cafe-restaurant Metro kun je 7 dagen per week terecht voor ontbijt en lunch. Een hapje eten kan van woensdag tot en met zondag. Goed om te weten: de eigen bakkerij gaat iedere dag al vroeg open. En ondanks dat ze geen uitgebreide ontbijtkaart hebben, vind je er wel hele lekkere zoete opties voor bij de koffie.

7. Caffènation

De bekende Antwerpse koffiebar Caffènation vind je inmiddels ook in Amsterdam! Deze plek bestaat uit twee verdiepingen waar je op de bank of aan tafel zit. Er heerst een fijne huiskamersfeer en de meubels en kunst zijn gemaakt door Antwerpse kunstenaars. Voortaan drink je dus ook in de Schinkelbuurt heerlijke koffie. En die wordt met liefde geserveerd door Bert, een barista bij Caffènation in Antwerpen die zijn liefde naar Nederland volgde en vervolgens zijn eigen koffiebar opende.

Veel plezier en geniet van je koffie (of glas wijn)!

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!