‘In ruil voor een vette glimlach op de foto mogen mijn kinderen één ding uitkiezen’

09.03.2023 11:49
mombracing omkopen glimlach Beeld: Getty Images

Prijzen voor het beste moederschap ooit zal je er niet mee winnen, maar soms is het verdraaid handig om je kind om te kopen.

Roxanne (34), moeder van Divinho (11) en Giannino (3):

“Al sinds de geboorte van Divinho maak ik elke verjaardag en met kerst ‘staatsieportretten’. Van de jarige zelf, met onze ouders, met familie, met zijn broer(tje), eigenlijk met iedereen die op visite komt of in kerstkaartstijl. Vaak in een bepaald thema als Peppa Big, compleet met ballonnen en bijpassende kleding of in identieke pyjama’s of kersttruien. Ik maak er een soort jaarboek van, voor later.

Lees ook – Mijn kind is influencer: ‘Zodra kinderen mijn dochter herkennen, dringen ze zich ongevraagd op’ >

Poseren

Nu hij ouder wordt vindt Divinho dat poseren op zijn zachtst gezegd niet leuk. Hij gaat wel staan, maar met een nors of ontevreden gezicht. Om te voorkomen dat mijn foto’s worden verpest, heb ik een omkoopmechanisme bedacht. In ruil voor een vette glimlach mogen beide kinderen één ding kiezen dat ze graag willen. Een uitje, speelgoed, schermtijd, maakt niet uit. Maar dan wil ik de rest van de dag geen gezeur horen dat ze op de foto moeten.

“En dan wil ik de rest van de dag geen gezeur horen dat ze op de foto moeten”

Divinho kiest vaak V-Bucks voor Fortnite. Giannino gaat liever voor ijs, iets van de speelgoedwinkel of de speeltuin. Als driejarige snapt hij het concept nog niet, maar hij wordt uiteraard wel ook beloond. Het effect is mega.”

77% van de moeders in Nederland heeft te maken met momshaming, blijkt uit onderzoek van Kek Mama. Dat vond de redactie zó schokkend, dat ze een campagne is gestart: Kek Mama lanceert mombracing, de tegenhanger van momshaming, en roept alle moeders op om elkaar voortaan te steunen in plaats van te bekritiseren.