In het midden van de nacht wakker schrikken met idee dat je nú naar je kind moet gaan kijken. Het is de nachtmerrie van iedere ouder.
Lees verder onder de advertentie
Bonne (32) woont samen met Ewout (32) en is moeder van Toon (1).
“Wat stond het schattig, zo’n knalgele klamboe boven het babybed. Met het nodige gevloek bond mijn vriend het peperdure apparaat aan ons drieënhalve meter hoge plafond. Het bungelde aan een waslijntje, maar dat zag toch niemand.
“Ik had al eens gedacht: zou hij die klamboe niet tussen zijn vuistjes klemmen?”
Lees verder onder de advertentie
Zes maanden lang ging het goed. Toon greep inmiddels alles wat los en vast zat en ik had al eens gedacht: zou hij die klamboe niet tussen zijn vuistjes klemmen?
Op een vrijdagnacht werd ik met een schok wakker. Zomaar, uit het niets. Die klamboe, het zou toch niet…? Met mijn bril half op mijn neus en bungelend aan één oor, snelde ik naar zijn kamer.
En ja hoor, daar lag hij, zes maanden oud en ingepakt als een mummie, het gele net strak om zijn polsjes en nek gebonden. Hij keek wat beduusd. In pure paniek rolde ik hem uit het gedoemde ding. Na afloop waren er tranen, en niet alleen bij mijn zoon.”
77% van de moeders in Nederland heeft te maken met momshaming, blijkt uit onderzoek van Kek Mama. Dat vond de redactie zó schokkend, dat ze een campagne is gestart: Kek Mama lanceert mombracing, de tegenhanger van momshaming, en roept alle moeders op om elkaar voortaan te steunen in plaats van te bekritiseren.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.