Tepels, navel, oren, neus en lippen. Begin je eenmaal aan piercings, dan is er geen houden meer aan.

Iris van der Heijden (29) heeft een relatie met Kevin (30) en is moeder van Damian (9). “De man die mijn allereerste navelpiercing zette, waarschuwde me nog: het blijft er nooit bij één. Dat zal wel, dacht ik nog, maar hij kreeg gelijk. Het is hartstikke verslavend. Inmiddels heb ik negen piercings: twee in mijn lippen, twee in mijn tepels, twee in mijn navel en eentje in mijn tong. En dan heb ik ook nog twee tunnels, van die speciale oorbellen die je oorlellen oprekken. Mijn vriend is al net zo erg en laat binnenkort zijn tweede lippiercing zetten.

 

Op het schoolplein praten ouders minder snel

Als kind was ik al gefascineerd door piercings. Op mijn twaalfde liep ik rond met een nep belletje in mijn lip. Mijn ouders vonden dat ding vreselijk – en dat terwijl mijn vader zelf onder de tatoeages zit. Maar ze vonden dat ik mijn gezicht ‘schoon’ moest houden. Natuurlijk kijken mensen me na. En op het schoolplein praten ouders minder snel met mij. Ha, misschien denken ze dat je met die piercings geen goeie moeder kunt zijn. Mijn piercings geven me zelfvertrouwen. Mijn borsten hangen een klein beetje en dankzij die tepelpiercings verleg ik de focus iets. Bijkomend voordeel is dat mijn tepels altijd stijf zijn – best een lekker gevoel.

 

Mijn zoon vind het fantastisch

Echt rare dingen heb ik nooit meegemaakt. Wel kwam mijn lippiercing een keer vast te zitten aan mijn tongpiercing toen ik een slok koffie nam. Moest ik ze van elkaar lospeuteren. Mijn zoon vindt het fantastisch dat ik er zo uitzie. Hij wil altijd mee als ik een piercing laat zetten en kan urenlang aan mijn navelpiercing frummelen. ‘Niet te lang, anders schroef je mijn billen eraf’, grap ik dan.  Mijn wensenlijstje is compleet nu ik mijn lip piercings heb. Het is wel even goed zo. Geen idee of ik ze tot mijn 85e blijft dragen. Heb jij ooit een oma met piercings gezien?” 

 

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2017

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >