‘Onze zomer staat in het teken van de cricketwedstrijden van mijn zoon’

16.07.2022 13:07
cricketwedstrijden zoon zomer Beeld: Unsplash

Je moet er wat voor over hebben, dat sportclubjes. Ellen weet er alles van, maar zo’n tour langs Engelse kostscholen met het cricketteam heeft ook z’n voordelen.

Ellen (50) is getrouwd met Richard (52) en moeder van Cedric (12) en Floris (19):

“Onze vakantiebestemming staat al jaren vast: Engeland. Cedric zit in het nationale cricketteam en elke zomer strijden zij als enige Nederlanders een week lang tegen een aantal Engelse ploegen. Mijn oudste zoon ging hem overigens voor. Dus we maken nu voor de tweede keer dezelfde tour langs de Engelse kostscholen waar dit soort toernooien plaatsvindt.

Lees ook – Messi in de dop: als je kind Ajax-materiaal is >

Halve Harry Potter-film

Ik waan me constant in een Harry Potter-film; een decor compleet met klokkentoren, wapenschilden en prachtige eetzalen met metershoge schilderijen. Op het terrein staan verschillende huizen waar de kinderen in stapelbedden slapen. Op een achterafweitje kamperen de ouders van de Nederlandse spelers. Er is geen elektriciteit, in de wasserette van de school zijn een paar toiletten en er is slechts één douche. Het is behelpen, maar met wijn en een kaarsje is het ook wel weer gezellig in onze voortent.

Cricketfanaten

De hele week staat in het teken van cricket en de wedstrijden duren lang. Soms film ik er wat van, maar ik zit ook vaak met een boek langs het veld. Of we staan met z’n allen te joelen. De aanhangers van het Nederlandse team zijn uitbundiger dan alle Engelse ouders bij elkaar. We trekken veel aandacht in onze oranje outfits.

Na een week blijft dat shirt in de caravan en ben ik aan de beurt. Dan toeren we verder en gaan mijn mannen met mij mee naar mooie steden, musea en een eind wandelen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.