‘Mijn ex pakt altijd te weinig kleding in voor mijn papaweekend’

19.02.2023 13:42
op letten kinderkleding kopen maten Beeld: Shutterstock

Of het verstrooidheid is of op met opzet: Bart vraagt het zich regelmatig af, wanneer hij weer met een halflege koffer in handen staat tijdens zijn papaweekend.

Bart (30), vader van Anna (4):

“Echte pesterijen wil ik het niet noemen, maar regelmatig pakt Marlou net even te weinig kleding in voor mijn papaweekend of logeerpartij van onze dochter Anna. Alleen een prinsessen-verkleedjurk, terwijl ze weet dat mijn moeder jarig is. Regenlaarzen als het 22 graden wordt. De afspraak is dat zij de kinderbijslag gebruikt voor kleding en schoenen, eventueel aangevuld met de kinderalimentatie.

Lees ook – Met deze tips is besparen op kinderkleding een fluitje van een cent >

Pesterijen of per ongeluk?

Marlou zegt dat het haar verstrooidheid is waardoor ze minimaal kleertjes meegeeft. Ze is altijd al chaotisch geweest. Toch twijfel ik of ze me hierdoor niet moedwillig dwingt extra kleren te kopen.

“Ik twijfel of ze me moedwillig dwingt extra kleren te kopen”

Tot nu toe red ik het financieel allemaal. Maar ook al zijn het teenslippers van vijf euro bij Zeeman, het is voor mij wel een extra kostenpost, boven op de driehonderd euro die ik maandelijks betaal.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.