Twijfelen aan de liefde: 6 signalen dat je relatie een APK-check nodig heeft

27.01.2024 13:00

Romantisch diner voor… één?! Jullie tijd samen is schaars, en daarom extra kostbaar. Als solo-dates aantrekkelijker lijken, is dat een wake-up call. Van het vermijden van diepgaande gesprekken tot seks: dit zijn de signalen dat je relatie een APK-check nodig heeft.

Echte praat

Tussen gesprekken over luiers en schermtijd zijn diepe gesprekken the key tot een sterke relatie. Tuurlijk, jullie hoeven niet dagelijks te kletsen over de betekenis van het leven. Over het algemeen hebben jullie geen moeite met zinvolle gesprekken. Van het uitpraten van kleine akkefietjes tot het bespreken van toekomstplannen. Als het kroost eenmaal op een oor ligt en er is energie en ruimte voor een diep gesprek, nemen jullie hier graag de tijd voor. Is dit nooit meer het geval, moeten er alarmbellen rinkelen.

Eerlijk verdelen

Stoffen en opruimen behoren niet tot de top tien romantische activiteiten. Maar, jij weet dat je lief graag in een net opgemaakt bed slaapt, dus was jij de lakens met alle liefde. Andersom bereidt hij jouw favoriete kostje, want liefde gaat (ook bij vrouwen!) door de maag. Jij maakt de broodtrommels weer klaar en manlief fikst dat de vaat wordt weggewerkt. Als het steeds meer moeite kost om de huishoudelijke taken te verdelen en het zelfs tot gekibbel leidt, is er misschien meer aan de hand.

Lees ook – ‘Het ouderschap in Nederland is nog behoorlijk ouderwets, blijkt uit onderzoek’

Geen zin in seks

Lichamelijke veranderingen, stress en tijdsdruk en niet te vergeten vermoeidheid kunnen ervoor zorgen dat je minder zin hebt om tussen de lakens te duiken. Er is echter een groot verschil tussen geen zin hebben in seks en geen zin hebben in seks met je partner. Als je zero aantrekkingskracht ervaart, niet meer opgewonden raakt en geen zin hebt om de lakens met hem te delen, is het tijd om te overwegen waarom dit zo is.

Vastklampen

De liefde kent niet altijd een pad bezaaid met rozen… Soms loopt het gewoon even mis. Maar hey, conflicten zijn er om opgelost te worden. Als je echter blijft slepen met onopgeloste strubbelingen en ‘je gelijk halen’ belangrijker vindt dan de harmonie terugbrengen in huis, dan staat er een serieuze onweerswolk boven jullie relatie. Het blijven hangen in ruzies en het negeren van oplossen? Dat is vaak een ticket naar de kille IJstijd tussen jou en je partner.

Blijk van waardering

Wanneer je lief een heerlijke maaltijd op tafel tovert, promotie maakt op het werk of op schoolexcursie gaat met de kids, toon je graag je waardering. Je zegt dat je trots bent of geeft hem een warme knuffel, uit dankbaarheid. Als je niet meer de behoefte voelt om hem een oprecht schouderklopje te geven, zit er ergens een serieuze knoop in je liefdeskabel.

Liever alleen

Hoewel het avondmaal een nieuwe betekenis heeft gekregen sinds er kinderen in het spel zijn (hectiek, gehaast en gezeur over ‘eerst je groenten…’ eten), is het feest als jullie eindelijk weer eens met z’n tweetjes aan tafel kunnen schuiven. Of dat nu bij romantisch kaarslicht of in een nonchalante setting is, het brengt jullie dichter bij elkaar. Als je om welke reden dan ook niet van je gezelschap geniet en die maaltijd liever in je uppie op de bank met een serie had genuttigd, kan dit a bad sign zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor andere activiteiten.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.