‘Mijn man en ik hebben maar drie keer per jaar seks’

30.03.2021 17:32
gevoel dat ik moet klaarstaan tot man weer seks wil Beeld: Shutterstock

Larissa (37) is getrouwd met Jorg (47). Samen hebben ze een dochter (12) en een zoon (5). ‘Alles weten we van elkaar, niets is onbespreekbaar. Ook het feit dat we maar drie keer per jaar vrijen.’

“Verbinding vind ik net zoiets als ‘in je kracht staan’; de term is zo platgetrapt dat-ie geen betekenis meer heeft. Maar Jorg, mijn man, hanteert hem als zijn stokpaardje. Alles in zijn leven draait om verbinding, en bovenal ons huwelijk. Dat is geen klacht, het is eigenlijk heel mooi. Met niemand heb ik zo’n sterke emotionele band als met hem. Zelfs niet met mijn kinderen, simpelweg omdat zij nog te jong zijn. Alles weten we van elkaar, niets is onbespreekbaar. Ook het feit dat we maar drie keer per jaar vrijen.

Dat betekent niet dat we geen fysiek contact hebben. Jorg en ik slapen na zeventien jaar samen nog altijd lepeltje-lepeltje. We kussen en aaien – aan liefde geen gebrek in ons huis. Spiritueel zijn we voor altijd verbonden, zegt Jorg. Iets wat het vleselijke overstijgt. Nou, dat kan wel zijn, maar spiritualiteit vult geen gaatjes en mijn vlees wil ook wat.
 

Lees ook
De man van Fabiënne heeft weinig zin in seks: ‘Ik heb het gevoel dat mijn genot voor hem een rotklusje is’ >

 

De hele rambam

Eén voordeel: áls Jorg een vrijpartij initieert, maakt hij er werk van. Kaarsen, muziek, massageolie – de hele rambam. Op zo’n avond weet ik van gekkigheid niet hoe ik dat vaker aan zou kunnen, maar tegelijkertijd is het zo fijn dat ik niet snap waarom we die tijd niet eens per maand nemen. Hij kan er na zo’n sessie met gemak weer maanden tegenaan, terwijl het bij mij alleen maar smaakt naar meer. Van seks krijg je zin.

Het probleem van zo’n verschil in behoefte is dat ik soms het gevoel heb dat ik moet klaarstaan totdat híj weer een keer zin in me heeft. Dan vergaat me de lust bijna bij voorbaat. Maar: sinds kort heb ik een friend with benefits om het gat te dichten. Vindt Jorg helemaal prima, omdat die onze emotionele band niet bedreigt. En zo is het. Sterker nog: de eerste paar keer seks met mijn minnaar vielen vies tegen. Misschien is drie keer per jaar biefstuk toch beter dan elke week een frikandel.”
 

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2020.

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.