Robin heeft eens in het half jaar seks: ‘Dan wacht ik met mijn ogen dicht tot het afgelopen is’

24.01.2024 16:00
Robin geen seks een keer half jaar libido Beeld: Getty Images

Robin (43), tien jaar getrouwd met Daniël, twee kinderen (7 en 4), is op en top gelukkig, maar is haar libido totaal kwijt.

“Voor mijn huwelijk met Daniël was seks een spel van aantrekken en afstoten. Ik ben tot mijn 33e single geweest. Ik viel alleen maar op foute mannen en door mijn lichaam aan hen te geven, bond ik ze aan me. Inhoudelijk hadden we geen klik, maar ik genoot van de passie. Uiteindelijk wilde ik natuurlijk wel een stabiele relatie en een gezin. Ik ben in therapie gegaan en toen ontmoette ik Daniël. Hij was een echte goedzak. Een betrouwbare, lieve man. Ik kon mijn geluk niet op.
 

Verdwenen

In het begin van onze relatie, toen ik hem nog echt voor me moest winnen, hadden we veel seks. Maar hoe closer we werden en hoe meer ik hem durfde te vertrouwen, hoe minder zin had ik nog. Zeker nadat we kinderen kregen en ik aan alles voelde: wij worden samen oud. Onze band was sterker dan ooit. Ik was op en top gelukkig, maar mijn libido was verdwenen. Zowel lichamelijk als geestelijk voel ik de fysieke behoefte niet meer. Hebben we seks, dan lig ik met mijn ogen dicht te wachten tot het is afgelopen. Ik vind het fijn om Daniël vast te houden en te strelen. We pakken elkaar vaak even vast. Hand in hand lopen, zoenen, ook prima. Tongzoenen hoeft van mij dan weer niet. Dan ben ik veel te bang dat hij zo opgewonden wordt, dat hij van bil wil.
 

Lees ook
Vera heeft door seksueel misbruik geen behoefte aan seks: ‘Ik vind het gewoon vies’ >

 

Gesprekken

Over seks praten is erg lastig. Pas laatst heb ik hem opgebiecht dat ik al twee jaar tegen mijn zin vrij. Ik vond het zielig, want Daniël is geen egoïstische minnaar, het ligt niet aan hem. Maar ik werd steeds passiever in bed en dat merkte hij. Ik heb opgebiecht dat seks me gewoon niets meer doet. Dat waren ingewikkelde gesprekken.

Hij heeft uitgesproken dat wanneer ik niet verander, hij niet weet of hij bij me kan blijven. Afschuwelijk. Ik ben doodsbang dat hij me verlaat. We hebben zulke leuke kinderen, een mooi huis en zijn gelukkig met zijn vieren. Ik kan goed leven in een seksloos huwelijk, maar Daniël niet. We doen het nu eens in het half jaar en dat vindt hij te weinig. Hij mist het erg, maakt zich grote zorgen over de toekomst. Wij hóren dit te doen, zegt hij steeds.
 

Afwijzing

Ik voel me elke avond schuldig als ik naar boven ga en hem beneden achterlaat. Weer een avond geen seks. We hebben een groot matras en slapen allebei onder een apart dekbed, omdat ik woel. Daardoor is er letterlijk afstand. Daniël onderneemt al geen poging meer mij te versieren, uit angst voor afwijzing. Hij hoopt dat ik initiatief neem, maar ik zou niet weten hoe. Eén keer heb ik xtc geprobeerd als lustopwekker, maar dat had bij mijn geen effect.

Zelf denk ik echt dat ik het onderdeel van veroveren nodig had om opwinding te voelen en dat onze stabiele, hechte relatie de doodsteek is voor de passie. Nog steeds heb ik een sensor voor foute mannen. Ik herken ze direct op een feestje. Ik doe er niks mee, maar op dat moment voel ik precies weer dat wat ontbreekt in mijn relatie: die gevaarlijke seksuele aantrekking.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.