‘Een relatie met meerdere mensen betekent ook dat er veel emoties omhoogkomen’

29.09.2023 17:56
polyamorie Beeld: Getty Images

Ava Tamar (34) heeft een driehoeksrelatie met Floris (37) en Becca (26) en een relatie met Amanda (30). Alina (6), de dochter van Floris, en Tamar (1), de zoon van Becca, zijn een belangrijk onderdeel van haar leven. Ava Tamar is intimiteitscoach.

“Toen ik Floris ontmoette, wist ik dat hij ook een relatie had met Becca. Dat vond ik best spannend; ook al had ik al jarenlang non-monogame relaties, ergens wilde ik toch graag nummer één zijn voor Floris. Dat veranderde toen ik Becca ontmoette.

De baby van Becca, die toevallig dezelfde naam heeft als ik, zat binnen twee minuten bij mij op schoot en begon direct te poepen. Alles zat onder! We konden niet meer stoppen met lachen. Toen we later die dag met z’n drieën in bed lagen, was de energie tussen ons niet te negeren. Vanaf die dag waren we ook met z’n drieën verbonden.

Becca woont in Engeland, dus we zijn niet constant bij elkaar. Als ze er wel is, leef ik opeens samen met een baby. Daar moet ik altijd wel weer even aan wennen. Als ik zin heb om de hele ochtend met z’n drieën in bed te liggen, kan dat niet. Tegelijkertijd vind ik het heerlijk dat ik kinderen in mijn leven heb. Ik wil Alina en Tamar graag laten zien dat er zoveel meer mogelijk is als je jezelf en anderen niet in een hokje stopt.

Lees ook – Polyamorie: ‘Papa is ook verliefd op iemand anders en dat is oké’ >

Hard werken

In het begin was ik best onzeker. Dan dacht ik: Floris is vast liever met Becca dan met mij. Nu is dat niet meer zo – onze relatie is altijd in beweging. Een relatie met meerdere mensen betekent ook dat er veel emoties omhoogkomen. Fijne emoties, maar ook gevoelens van onzekerheid of jaloezie. Ik praat dan ook ontzettend veel met al mijn partners om daar samen doorheen te werken.

“Het is soms hard werken, maar tegelijkertijd is er eindeloos veel liefde in mijn leven”

Het is soms hard werken, maar tegelijkertijd is er eindeloos veel liefde in mijn leven. Amanda is tijdens al deze veranderingen een rots in de branding voor me geweest en onze connectie wordt steeds dieper. We geven samen veel workshops en gaan nu samenwonen in een gigantisch mooi loft in Amsterdam. Ik vind het bijzonder hoe ze mij en mijn relaties volledig accepteert. Ze houdt van me precies zoals ik ben en geeft me alle ruimte.

Zoveel geluk

Afgelopen zomer was ik met Floris, Becca en de kinderen aan het kamperen. Ik speelde met Tamar, zodat Becca even in haar eentje kon wandelen in het bos, en ondertussen kroop Alina tegen me aan.

’s Avonds lagen de kinderen te slapen en hadden wij tijd om met zijn drieën te zijn; eindeloze vrijpartijen in de daktent. Zoveel geluk. Samen zijn met mensen van wie ik hou, met wie ik fijne seks kan hebben en eindeloze gesprekken mee kan voeren – dat is alles wat ik wil.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.