Papa stopte met werken: ‘Hij werd er dolgelukkig van’

10.09.2022 11:42
van deze films wordt kind instant blij Beeld: Shutterstock

Altijd stress, haast en extra kosten. Leonie en Maarten waren al het gekibbel zat en hakten de knoop door: hij zou stoppen met werken en voor de kinderen zorgen en zij ging fulltime werken.

Leonie: “Het verschil tussen het salaris van Maarten en alle kosten die wij maakten om allebei te kunnen werken was 500 euro: de kinderopvang, de schoonmaakster, de hondenuitlaatservice. Maar ook: altijd dure boodschappen, want snel-snel langs de supermarkt. En voor die 500 euro – die we best konden missen, omdat ik goed verdiende – hadden we altijd stress.

Huisvader

’s Ochtends en ’s avonds haast, gedoe als er een kind ziek was, gekibbel omdat we allebei moe waren. We waren er helemaal klaar mee, want boven alles vonden we beiden dat we te weinig genoten van onze peuter en baby. Maarten was al langer niet zo happy in zijn baan en wilde eigenlijk studeren.

Uiteindelijk hakten we de knoop door: Maarten zou stoppen met werken en de zorg voor onze kinderen combineren met een studie. Ik zou fulltime werken, maar omdat ik met regelmaat thuis werk, voelt het alsof ik toch de nodige vrijheid heb.

Lees ook – ‘Door corona ben ik nu kostwinner in plaats van huismoeder’ >

Relaxte ouders

Het pakte geweldig uit: Maarten werd een dolgelukkige aanbiedingsjager, ik kwam kon ’s avonds meteen aanschuiven aan een gedekte tafel, waar twee blije kinderen en een relaxte man op me wachtten.

” Vrienden grapten in het begin of hij zakgeld kreeg”

Alles wat er binnenkomt is van ons samen, we hebben geen eigen rekeningen. Vrienden grapten in het begin of hij zakgeld kreeg, maar nu ze zien hoe goed dit voor ons werkt, zijn veel van hen best jaloers.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.