‘Onze gezamenlijke rekening staat duizenden euro’s op rood’

21.09.2022 14:42
gezamenlijke rekening in rood Beeld: Unsplash

Voor wijze financiële lessen wijst Lydia haar kinderen liever door naar haar moeder. Op financieel-administratief is Lydia namelijk niet de beste.

“Wij hebben een gezamenlijke rekening voor de hypotheek en de kinderbijslag. Maar sinds ik als zzp’er ineens heel veel belasting moest betalen, staan we daar duizenden euro’s op rood.

Inkomstenbelasting

Ik geef al mijn inkomsten van mijn zakelijke rekening uit, waardoor ik elk kwartaal in de problemen kom omdat ik de btw niet kan betalen. En elk jaar omdat ik de inkomstenbelasting niet kan betalen. Mijn man is ook niet heel sterk op financieel-administratief gebied, maar wel iets beter dan ik.

Lees ook – Moeder leert haar kind op ludieke wijze de waarde van geld >

Financiële administratie

Tegen mijn kinderen zeg ik al sinds ze vijf zijn dat ik ze niks kan en wil leren over geld, behalve dat het moet worden uitgegeven. Voor wijze financiële lessen verwijs ik ze door naar mijn moeder, die wel altijd haar administratie keurig op orde heeft. Ik wil een administratieve huishoudster die alles voor me regelt op geldgebied en ook mijn huis schoonhoudt. Bestaat zo iemand?”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)