Oeps: ‘Ik dacht dat ik sjans had toen ik een wild wijzende glazenwasser voor mijn raam zag’

23.02.2024 19:00
glazenwasser sjans Beeld: Getty Images

Denken dat de wild-zwaaiende glazenwasser met je probeert te flirten of een complimentje van je collega he-le-maal verkeerd opvatten. Probeer je maar eens niet te verstoppen, na deze blunders.

Hilke (35) is getrouwd en moeder van Sil (4) en Roman (2).

“Nadat ik, slechts een paar weken ingetrokken in ons appartement in een hoge woontoren in de Randstad, eens naakt de slaapkamer in wandelde en twee mannen met zemen en een veiligheidsgordel aantrof voor mijn raam, open ik mijn gordijnen pas als iedereen in huis decent is. Dus vermoedde ik niets anders dan wat sjans toen ik op mijn mamadag een wild wijzende glazenwasser voor mijn woonkamerraam zag bungelen.

Sjans

Met mijn bevalligste glimlach zwaaide ik terug. Toch leuk, een beetje bevestiging tijdens een slonsdag met mijn haar in een vette knot. Druk schudde de glazenwasser zijn hoofd en wees opnieuw. Ja, ja, ik wist het, hij vond het leuk me te zien.

“Toch leuk, een beetje bevestiging tijdens een slonsdag”

Hardop lachte ik naar hem terug en maakte een wegwuivend gebaar dat hij nu wel weer aan het werk kon. Ik lachte nog een keertje extra sexy, draaide me om – en trof mijn oudste zoon, toen twee, boven op een krukje op het kookeiland. Een dodemanstruc om bij de snoeptrommel op de afzuigkap te komen.

Geschrokken viste ik hem van zijn constructie, waarna ik begreep waar de glazenwasser al die tijd naar wees. Beschaamd playbackte ik met verontschuldigende gebaren een dankjewel. De volgende keer krijgt hij een kop koffie – mits mijn gordijnen open zijn.”

Lees ook – ‘Ik dacht dat ik sjans had, niet dus’ >

Ze heeft het nog

Iris (34) woont samen en is moeder van Roosje (6) en Lente (4).

“Wat had ik een zin om weer aan het werk te gaan, na mijn tweede bevalling. ‘Wat zie je er prachtig uit’, sprak de nieuwe, jonge collega. ‘Of was je vóór je moeder werd ook al zo stralend?’ Nou, nou, zo kon ie wel weer. Ik waardeerde zijn compliment, maar ik was wel tien jaar ouder en, hallo, net moeder. ‘Jij slijmbal’, knipoogde ik, en aaide zelfs nog even over zijn schouder om mijn flirt kracht bij te zetten. Wow, net bevallen en ik had het nog.

“Ik aaide zelfs nog even over zijn schouder om mijn flirt kracht bij te zetten”

Geschrokken keek mijn collega me aan. ‘Eh, ik vraag dit voor mijn zwangere vriendin,’ stamelde hij, ‘die was altijd al wat zwaarder op de hand, maar voelt zich nu ontzettend depressief. Ik hoopte dat jij me kon vertellen of dat vanzelf weer goedkomt, omdat je zo gelukkig oogt.’ Auw: realitycheck. Gelukkig konden we er allebei om lachen, en lagen de verhoudingen direct goed toen ik hem bemoedigend kon toespreken – als oude, wijze moeder.”

n de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.