‘Ik wil dansen, sjansen, knuffelen, feesten en tot in de vroege uurtjes genieten van het leven’

20.12.2021 05:52
Zangeres Do column

Zangeres en presentatrice Do woont samen met Marc Verschoor. Samen hebben ze een zoon en een dochter: Jip en Loulou.

De dagen zijn nu kort en de nachten koud. De herfst deed dit jaar z’n intrede al terwijl voor mijn gevoel de zomer nog moest beginnen. Ik merk het aan alles en niet in de laatste plaats aan mijn humeur. Alsof de vochtige lucht als een zware natte deken op mijn gemoedstoestand rust en iedere vorm van energie de das omdoet.
 

Winterblues

Met tegenzin verschuif ik mijn gehele zomergarderobe een rijtje naar achter in mijn kast. Frivole zijden zomerjurkjes maken plaats voor dikke, grofgebreide wollen truien. Van achter in de kast komt me een schittering tegemoet, een letterlijk lichtpuntje aan het eind van de donkere tunnel. Ja, ja, ik ga even helemaal op in mijn herfstdrama. Een pailletten jurkje lacht me toe. Ik zie mezelf nog gaan, haar in de krul, glansje op de wangen en hoge pinnen aan. Mijn vriendinnen staan me al op wachten bij de voordeur. Ik ben altijd fashionably late, al is dat meer onkunde om op tijd te komen dan de behoefte een onuitwisbare entree te maken. De hele avond dansen we in een verhitte club alsof ons leven ervan afhangt. Het lijkt bijna een ander leven.
 

Lees ook
Zangeres Do: ‘Nu de ‘big 40′ in het vizier komt, treedt het verval in’ >

 

Mijn winterblues maakt plaats voor fantasieën van eindeloze Studio 54-achtige nachten. De ene na de andere feestoutfit lacht me toe. Boa’s in alle kleuren van de regenboog puilen uit de lades en die chique pumps met emerald-groene velours lijken me te smeken om een avond op de dansvloer. Enthousiast probeer ik elke outfit, gewoon om te zien hoe leuk die ook alweer staat. Meteen daarop ren ik naar beneden om wat data in mijn agenda vrij te plannen en reserveringen te maken bij mijn favoriete restaurants. Want na bijna twee jaar zijn we vrij om te bewegen, letterlijk en figuurlijk. Ik wil dansen, sjansen en knuffelen, feesten, kletsen, ontmoeten en tot in de vroege uurtjes genieten van het leven. Weg met winterblues, welkom Party Season! Met Paolo Nutini’s liedje New shoes op repeat kan mijn winter niet meer stuk.
 

Deze column staat in Kek Mama 15-2021 en is geschreven voor de nieuwe coronamaatregelen van kracht gingen.

 

 

Meer Kek Mama? Neem een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen.