jongste kind minnaar
Beeld: Unsplash

Merel en Maarten lijken met hun vier kinderen een heel gewoon gezin. Maar niks is minder waar. De jongste is namelijk niet van Maarten, maar de zoon die Merel kreeg met haar minnaar.

“Soms word ik ’s ochtends wakker en denk: laat het alsjeblieft een droom zijn, de puinhoop waarin ik verzeild ben geraakt. Maar dan hobbelt de jongste onze slaapkamer binnen met zijn zusjes van zeven, vijf en vier in zijn kielzog en besef ik dat dit toch echt mijn leven is.

 

'De passie is verdwenen'

Mijn jongste kind is nu een jaar oud en niet van mijn man, ook al voedt Maarten hem op als zijn eigen zoon. Ons gezin is wat ons bij elkaar houdt, maar ondertussen weet ik maar al te goed dat ons huwelijk niet is wat het zou moeten zijn. Maarten en ik maken geen ruzie, ik hou heus van hem, maar de Maarten met wie ik ooit trouwde bestaat niet meer. Vijf jaar geleden kreeg hij zijn eerste depressie en sindsdien zit hij onder de medicatie – pillen die zijn emoties afvlakken. Hij is een lieve vader, doet heel veel in het huishouden, maar de passie is verdwenen. Ik denk niet dat de oude Maarten ooit terugkomt, hoe goed hij ook vooruitgaat dankzij therapie. En stel dat het wel gebeurt, ik ben bang dat we tegen die tijd al te ver uit elkaar zijn gegroeid.

 

Vrijheid, blijheid, lichtheid

Ik wil Maartens depressie niet gebruiken om het goed te praten, maar drie jaar geleden brak het gebrek aan passie, aan contact, aan echte interesse van Maartens kant me op. Op een beurs liep ik Giel tegen het lijf. We raakten aan de praat in de koffiecorner. Hij was het tegenovergestelde van Maarten zoals hij nu is. Giel luisterde, stelde vragen, had een wat cynische, geestige ondertoon. Hij leek me precies aan te voelen. Hij was single en had geen kinderen, wilde ze ook niet. Hij had een carrière en een hectisch leven. Veel op reis, vrijheid, blijheid. Líchtheid. Ineens besefte ik dat die lichtheid precies was wat ik thuis miste.

 

'Ik kon fijn met hem kletsen'

Voor ik het wist had ik hem verteld hoe het er bij mij thuis toeging. Niks voor mij, zelfs mijn vriendinnen wisten niet hoe moeizaam het ging. Giel en ik wisselden telefoonnummers uit en belden vanaf dat moment elke dag. Meestal vanuit de auto, aan het eind van de dag als we allebei op weg naar huis waren. Soms belde hij ook ’s ochtends als ik thuis was met mijn twee jongste kinderen. Gewoon even kletsen, er viel geen dubbelzinnig woord. Het was zo fijn dat er eindelijk weer iemand naar me luisterde. Iemand met wie ik kon lachen, iemand die me tegensprak en een spiegel voorhield. Dat laatste was misschien confronterend, maar ook prettig. Het waren allemaal dingen die Maarten al jaren niet meer deed, die was verlamd door de zwaarte van zijn leven.

 

'Ik speelde met vuur'

Ik viel als een blok voor Giel en hij voor mij. Het voelde goed met hem te praten, maar ondertussen was er natuurlijk ook schuldgevoel. Ik liet mijn man vallen terwijl hij me hard nodig had. Bovendien realiseerde ik me dat ik met vuur speelde. Vroeg of laat zou dit effect hebben op ons hele gezin. Na weken met mijn gevoelens geworsteld te hebben, vertelde ik Maarten wat er aan de hand was. Over Giel, maar ook over mijn verlangen naar lichtheid en mijn zorgen over onze toekomst. Ik had medelijden met mijn man, maar zag steeds meer in dat hij mij in zijn depressies meesleurde.

 

'We waren uit elkaar gegroeid'

Maarten werd niet boos. Hij begreep dat dit kon gebeuren, zei hij. Hij wilde me niet belemmeren in mijn geluk en daarom gaf hij mij de ruimte. Ironisch genoeg was dit het beste gesprek dat we in tijden hadden gehad. Tegelijk werd voor het eerst echt duidelijk hoe ver we uit elkaar waren gegroeid. Met medeweten van Maarten gingen Giel en ik af en toe uit eten. Aanvankelijk gebeurde er niks, maar al snel bleef ik wel af en toe bij hem slapen. Thuis zei ik er niks over. Ik kondigde gewoon aan dat ik er vannacht niet zou zijn. Maarten stelde geen vragen, wilde het ook niet weten. Dat klinkt ongelooflijk, maar zo diep waren we al gezonken.

 

Zwanger van Giel

Ik kwam steeds meer terecht in een nieuw leven en dat maakte terugkeren naar mijn oude bestaan zonder Giel almaar ingewikkelder. En toen werd ik zwanger. Ik schrok en Giel nog veel meer. Het kon alleen maar van hem zijn, met Maarten had ik sinds de geboorte van de derde geen seks meer gehad. Ik stond voor een duivels dilemma. Giel droomde van een toekomst met zijn drieën. Ik twijfelde of ik voor deze man mijn gezin wilde opbreken. Hoeveel hield ik eigenlijk echt van hem? Was hij niet alleen maar een vlucht uit mijn huwelijk? En ook: realiseerde Giel zich wel dat als we samen verder zouden gaan, hij mijn drie andere kinderen erbij kreeg?

 

'Ik koos voor de baby'

Ik overwoog abortus, maar ik kon het niet. Ik hield zo veel van mijn kinderen, ik kon niet aan mezelf verantwoorden dat deze nieuwe baby er niet bij mocht horen. Ook dit kind was ontvangen in liefde, hoe je het ook wendt of keert. Ik koos voor de baby, wetend dat ik daarmee mijn andere drie kinderen deels zou kunnen verliezen als Maarten en ik uit elkaar zouden gaan.
 

Lees ook
Stiekem zwanger: 'Het was de genadeklap voor onze relatie' >

 

'Hij was bereid de baby te accepteren'

Ik haalde diep adem en biechtte uiteindelijk mijn zwangerschap op aan Maarten. Hij schrok, natuurlijk. Maar ook deze keer was hij niet woedend. Ongelooflijk genoeg was hij tot alles bereid om ons gezin bij elkaar te houden. ‘Als jij onvoorwaardelijk voor ons kiest, ben ik bereid de baby te accepteren’, zei hij. ‘We houden toch van elkaar? En ik kan de baby toch opvoeden als mijn eigen kind?’ Niemand die het ooit zou weten, voegde hij eraan toe. Althans, niet voordat de kinderen oud genoeg waren om te begrijpen hoe het echt zat.

 

Omgangsregeling

Dit was een scenario waar ik geen rekening mee had gehouden. Ik wist niet wat ik moest voelen. Opluchting? Angst? Giel was uiteraard in alle staten. Hij wilde dat ik ging scheiden. Ik vroeg hem hoe hij het allemaal voor zich zag. Dat ik met de hele kinderschare in zijn appartement kwam wonen terwijl hij ondertussen zijn yuppenleven voortzette? En hoe graag wilde hij deze baby echt? Als ik bij Maarten bleef, zou Giel eventueel een omgangsregeling krijgen. Dan zou ik de baby af en toe naar hem brengen, zodat we een paar uur met zijn drieën konden zijn.

 

Vaderschapsrechten

Het kostte weken van ruzies, stress en eindeloze gesprekken, maar uiteindelijk ging Giel overstag. Ik zou de baby grotendeels met Maarten opvoeden en als de kinderen oud genoeg waren zouden we ze de waarheid vertellen. Mijn verloskundige, die ik noodgedwongen op de hoogte had gesteld, opperde nog dat we moesten bespreken wie het kind zou erkennen. In een huwelijk is dat automatisch de echtgenoot. Voor Maarten was de situatie alleen te verdragen als hij de vaderschapsrechten kreeg. Het kind van een ander opvoeden was één ding, maar dan wilde hij dat het kind ook zijn achternaam kreeg en hij officieel de vader werd. Voor Giel was het moeilijk te verkroppen dat Maarten het ouderlijk gezag kreeg, maar uiteindelijk stemde hij ook daarin toe.

 

'Hij is geen man voor een echt gezin'

Twee keer ging Giel mee naar de verloskundige, maar Maarten was bij de bevalling. Met een stalen gezicht nam hij de felicitaties van de verloskundige in ontvangst. Drie dagen na de bevalling kwam Giel op kraambezoek terwijl ik alleen thuis was. Giel heeft zich inmiddels bij de situatie neergelegd. Hij begrijpt dat ik kies voor mijn gezin en ziet ook de voordelen van onze regeling. Elke maand hebben we een hele dag met zijn drietjes, dat vindt hij genoeg. Het stelt hem gerust dat ons kind op een dag zal weten wie zijn biologische vader is. Hij beseft ook wel dat hij helemaal geen man is voor een echt gezin met alles wat daarbij komt kijken, hele nachten doorhalen als de baby niet wil slapen, samen de eendjes voeren, niks voor hem.

 

Begrip

Tussen Maarten en mij is gek genoeg niet veel veranderd. Ons huwelijk is zoals het al jaren is: vlak en zonder passie. Hij heeft tijd nodig gehad, maar zorgt inmiddels voor de jongste alsof het zijn eigen kind is. Als ik hem mijn zoon in slaap hoor zingen, realiseer ik me dat ik iets onmenselijks van hem vraag: van dit kind houden en mij mijn ontrouw vergeven. Dat hij dat accepteert, zegt genoeg over onze relatie. Die is niet gebaseerd op liefde en vertrouwen, maar op zijn begrip voor mij. Begrip is eindig, dat realiseer ik me goed. Wat er dan gebeurt weet ik niet.

 

Toch geen spijt

Ik heb het er ook moeilijk mee. Mijn maag draait om als ik eraan denk hoe mijn kinderen later zullen reageren, met name mijn zoon. Ik heb in mijn eentje de koers van zeven levens bepaald en dat vind ik een zware last. En daarom denk ik elke ochtend: hoe heb ik het zover laten komen? Hoe zijn we in deze puinhoop beland? En toch heb ik geen spijt van mijn beslissing. Als het op een dag toch de doodsteek voor ons huwelijk blijkt, eindig ik als single moeder van vier kinderen. Dat is dan maar zo. Mijn liefde voor de kinderen én hun liefde voor elkaar maken dat ik zeker weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”
 

Dit artikel staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder leuk na scheiding
Beeld: Pixabay

Mary houdt van haar kinderen, maar vindt het prima als ze er even niet zijn. 'Na de scheiding is iedereen blij: ik met mijn vrijheid, mijn ex met zijn twintig jaar jongere vrouw.'

Mary is gescheiden en moeder van zoon Kjeld (7) en dochter Marit (5). "Een gezinnetje stond bepaald niet boven aan mijn verlanglijst toen ik jong was. Evenmin als trouwen of een eengezinswoning. Nu weet ik waarom. Ik heb ze alle drie geprobeerd en stuk voor stuk laten mislukken. Behalve die kinderen dan, maar over mijn moederschap heb ik niet alle zeven jaren kunnen zeggen dat ik het goed deed.

Ik ben altijd al op mezelf geweest. Heb veel ruimte nodig en voel me snel geclaimd door partners en vrienden. Ik hobbelde een beetje van vriendje naar vriendje, woonde nooit langer dan twee jaar op hetzelfde adres en werkte hard om vooral zo veel mogelijk te kunnen reizen. Een traditioneel gezinsleven paste mij niet, dacht ik. Maar toen kwam ik Vladimir tegen.
 

'Ik viel als een blok'

Ik was 27 en hoewel ik veel had gezien van de wereld, was ik nog lang niet volwassen. Ik bracht mijn weekends door op festivals en feestjes, geloofde niet in eeuwige trouw en dacht niet verder dan de dag van morgen. Wat ik verdiende maakte ik dezelfde dag nog op; mijn enige kostbare bezit waren mijn universiteitsdiploma en de antieke viool van mijn opa.

Vladimir was het tegenovergestelde. Negen jaar ouder dan ik, serieuzer, bezorgder. Niet de vrije geest die ik was, dus dat onze relatie gedoemd was te mislukken kon een blinde zelfs zien. Toch viel ik als een blok voor hem. In eerste instantie vanwege zijn erudiete verschijning en zijn belezenheid. Hij werkte aan de universiteit als onderzoeker en bracht ook zijn vrije tijd het liefst met boeken door. Ik keek immens tegen hem op. Hij viel op zijn beurt voor mijn ‘sprankeling’, zoals hij dat noemde. Vond het vooral een uitdaging me te temmen, waar ik op mijn beurt hoopte rust bij hem te vinden.
 

Kletsen op het balkon

Opmerkelijk genoeg ontmoetten we elkaar op een feestje. Een vriendin van mij deed haar eindonderzoek bij hem en tijdens haar afstudeerfeest kwam hij beleefdheidshalve langs voor één glas cognac. Dat drinkt-ie ook nog ja, cognac. Woest aantrekkelijk vond ik dat – al moet ik er nu om lachen: hij was achtendertig, niet bejaard.

We kletsten op het balkon van haar woning en toen zijn glas leeg was, vroeg hij of hij me mocht bellen. De volgende dag gingen we uit eten en verlieten elkaars zijde nooit meer – nou ja, tot anderhalf jaar geleden. Drie maanden nadat ik hem tegenkwam, zegde ik de huur van mijn appartement op.
 

'Als ik nu niet ren...'

Oerinstinct is iets heel sterks. In de eerste maand van onze relatie, waarin hij mij doorlopend zijn liefde verklaarde en verkondigde dat hij gek zou worden zonder mij, dacht ik wel tien keer: als ik nu niet ren, kom ik nooit meer weg. Maar ik rende niet. Ik was verliefd, en hij bood me waar ik ondanks mijn drang naar levensvrijheid zo naar snakte: stabiliteit. Je kunt niet eindeloos door het leven blijven dartelen. Samen vonden we een gulden middenweg. Dacht ik. Ik zou hem levenslust geven, hij mij zekerheid. Nu weet ik dat liefde zo niet werkt.
 

Moederinstinct

Met mijn verliefdheid kwam ook een heel ander instinct in mij naar boven: dat van een moeder. Wat ik nooit voor mogelijk had gehouden gebeurde: toen we nog geen halfjaar samen waren, snakte ik naar een kind. Vladimir wist het zo net nog niet. Hij wilde nog zo veel bereiken, zei hij. Dingen leren, ontdekken. Een halfjaar is wat snel om aan een kind te beginnen, vond ik ook. Dus probeerde ik het los te laten, maar las ondertussen alles wat los en vast zat over het moederschap.

Toen we een jaar samen waren – ik was bijna 29 – spoelde ik met zijn medeweten de pil door de wc. ‘Voor mij is het welkom’, zei ik. ‘Als dat voor jou niet zo is, liggen dáár de condooms.’ Een halfjaar later was ik zwanger en belde Vladimir als eerste huilend van geluk zijn hele familie af om het blije nieuws te verkondigen. Ook ik was dolgelukkig. Zeven maanden lang leefden we in onze bubbel van babyvoorbereidingen en een alles overstijgende verliefdheid. We kochten een huis en trouwden. Alle dingen waarvan ik altijd had geroepen dat ze niet bij me pasten.
 

Met stomheid geslagen

Kjeld werd geboren. En waar ik hoopte overmand te worden door onvoorwaardelijke liefde en zorgzaamheid, was ik vooral met stomheid geslagen. Ik had me het moederschap heel anders voorgesteld. Als een soort serene staat van rust vooral, waarin de baby voornamelijk sliep en ik boeken las, wat werk deed en een nestje bouwde voor ons gezin. In plaats daarvan zat ik met tepelkloven nachtenlang rechtop in bed met een huilbaby van wie ik niks begreep, en een man die met geen mogelijkheid wakker te krijgen was. Ik vond er geen klap aan, dat hele moederschap.

Toen Kjeld een jaar was, werd het leuker. Hij begon te communiceren, ik kreeg weer wat ruimte voor mezelf en hij deed het goed op de crèche terwijl ik vier dagen per week werkte. En wat denk je dat ik deed, in plaats van genieten van een situatie die – ergens in de verte – weer wat overeenkomsten vertoonde met het leven dat ik ooit zo liefhad? Ik begon dat jaar over een tweede baby.

Geen compleet ridicule inschatting: Marit bleek een droombaby. Maar wel het tweede kind in huis, en dat betekende dat wanneer ik niet werkte ik alleen maar aan het moederen was. Als Kjeld eindelijk sliep, was Marit wakker, en andersom. Vladimir had het druk op de universiteit en begreep niks van mijn wanhoopskreten. ‘Hoezo vind je het zwaar?’ vroeg hij. ‘Het zijn baby’s, en je hebt drie dagen weekend.’
 

'Ondertussen verloor ik mezelf'

Ik hield van mijn kinderen. Ik deed het allemaal; de borstvoeding, het co­-sleepen, de doorwaakte nachten en cursussen Muziek op Schoot. Natúúrlijk deed ik dat. Omdat het moest. Maar ondertussen verloor ik mezelf steeds een beetje meer. Ik vond het niet leuk, het zorgen, 24 uur per dag klaarstaan, nooit aan mezelf toekomen.

Met het moederschap verloor ik behalve mezelf bovendien nog iemand: Vladimir. Die weliswaar net zo gek was op onze kinderen als ik, maar ook op zijn 26-­jarige PhD-­medewerker. Toen Marit twee was, vroeg hij de scheiding aan. Het kwam niet als een verrassing. We zijn geen gelijke geesten, Vladimir en ik. Zijn nieuwe liefde en hij wel. Samen hebben we iets heel moois bereikt: onze kinderen.
 

'Het werd een regelrechte vechtscheiding'

Maar met de aanvraag van de scheiding onttrok hij zich meteen aan alle verantwoordelijkheid voor hen. Op dagen die hij eigenlijk zou doorbrengen met onze kinderen, was hij opeens op stedentrip met zijn assistente. Alle regelzaken met betrekking tot de kinderen kwamen ook voor mijn rekening. Daar was ik het niet mee eens. Ik hoefde geen geld, wel verantwoordelijkheidsgevoel van zijn kant. Het werd een regelrechte vechtscheiding, met advocaten, ruzies over geld en moddersmijterij naar familie. Eén ding deden we goed: de kinderen bleven buiten schot. Die merkten er niet veel meer van dan een papa of mama die af en toe wat prikkelbaarder was.
 

Lees ook
11 Dingen die ik leerde van mijn scheiding >

 

Genieten van mijn rol als moeder

Mij kostte het jaren van mijn leven, qua stress. Maar we zijn nu ruim anderhalf jaar verder en boven alles heeft de scheiding van Vladimir me meer opgeleverd dan ik ooit had durven dromen. Met – na lang onderhandelen – co­-ouderschap en dus maar de helft van de tijd zorg voor mijn kinderen, kan ik voor het eerst van mijn leven oprecht genieten van mijn rol als moeder.

Begrijp me niet verkeerd: als Vladimir uit ons leven was verdwenen, had ik Kjeld en Marit evengoed een geweldige jeugd bezorgd. Maar nu we de zorg eerlijk verdelen, vind ik het oprecht leuk. In de week dat ik de kinderen niet heb, werk ik tot diep in de nacht, duik de kroeg in wanneer ik daar zin in heb en als ik wil scharrelen met een man, dan doe ik dat. Mary-­tijd. In de weken dat de kinderen bij mij zijn, heb ik hierdoor eindelijk de rust om me compleet op hen te focussen. Dan geniet ik ervan om twintig keer met ze van dezelfde glijbaan te gaan, of iets lekkers te koken na een lange dag werken.

Als moeder ben ik veel relaxter geworden, omdat ik kan genieten. Wanneer ze op maandagochtend vertrekken, mis ik ze net zo hard als dat ik blij ben dat ik weer tijd heb voor mezelf. Net zo goed als ik een week later met pijn in mijn hart een spannende afspraak laat lopen, maar me wel me verheug op hun komst. Mijn leven is het afgelopen jaar voor het eerst sinds ik kinderen heb in balans.

Ik geloof dat er vrouwen zijn die niks liever doen dan moederen en kapot zouden gaan in een situatie als de mijne. Ik heb daar respect voor, en vraag me weleens af of het mij minderwaardig maakt als moeder dat ik dat anders beleef. Maar dan dans ik een seconde later door mijn woonkamer op mijn kinderloze zaterdagmiddag en voel me gelukkiger dan ooit.

Natuurlijk steekt het dat mijn kinderen de dagen bij hem doorbrengen met een stiefmoeder voor wie hij me inruilde en die tien jaar jonger is dan ik. Maar feitelijk wilde ik zelf ook al lang weg uit ons huwelijk, en dat er een vrouw is om de zorg van Vladimir over te nemen wanneer hij weer eens diep in zijn boeken duikt, stemt me tegelijkertijd gerust. Het leven had niet beter kunnen lopen. Ik heb mijn kinderen én mijn vrijheid. En het belangrijkste: Kjeld en Marit zijn gelukkig zo. Dankzij Vladimir weet ik wat liefde is doordat hij me kinderen schonk, maar ook dat een relatie niet hoeft. We hebben allemaal gewonnen.”
 

Dit artikel staat in Kek Mama 10-2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Anna's scheiding

Na negen jaar huwelijk en twee jaar relatietherapie, heeft Anna (36) een rigoureus besluit genomen: ze gaat scheiden van Tim (41). Vanuit het nieuwe huis dat ze sindsdien bewoont met zonen Oscar (4) en Merlijn (9), vertelt ze elke twee weken over haar scheidingsleed én -vermaak – want dat laatste is er gelukkig ook.

Het is zaterdagochtend, als ik me onder de dekens omdraai naar Ben-de-vakantievader. Ik voel me fantastisch: alsof ik zestien ben, jarig en een beetje aangeschoten tegelijk. Ik kan me niet heugen dat ik zó verliefd ben geweest. Zelfs niet op Tim, realiseer ik me met enige schaamte. We houden de kinderen er voorlopig buiten, hebben Ben en ik besloten; Oscar en Merlijn hebben al genoeg vrouwen langs zien komen bij Tim, en Bens scheiding is nog vers. Eerst zien hoe leuk wíj elkaar blijven vinden, voordat we het aan de grote klok hangen.

Tim is als een blad aan de boom omgeslagen na onze confrontatie in het restaurant waarbij hij ongepland ook Ben ontmoette, een paar weken geleden, en brengt zijn weekends met de kinderen nu al voor de derde keer op rij zonder enige discussie met ze door. Zou het dan eindelijk zover zijn, dat rustiger vaarwater? Hebben we onze draai als exen en gezamenlijke ouders van Oscar en Merlijn gevonden? Met vlinders in mijn buik geef ik Ben een kus. Ik hóóp het zo, denk ik; deze ruimte voor nieuwe liefde wil ik niet meer kwijt – net als die liefde zelf, trouwens.

 

Lees ook:
‘Twee tafeltjes verderop zit Tim met zijn nieuwste scharrel’ >

 

Champagne op bed

“Hé schone slaapster”, zegt Ben. “Niet bewegen: ik ben zo terug.” Terwijl ik hem hoor rommelen in de keuken, gooi ik snel wat foundation op mijn gezicht, borstel mijn haar en neem een slok mondwater. Alsof ik nooit het bed verlaten heb, wacht ik hem op in een pose die het babyrolletje op mijn buik handig verdoezelt.

“Schuif eens op.” Met een grijns van oor tot oor staat Ben in de deuropening van zijn slaapkamer. Zijn dienblad moet niet te tillen zijn: met de verzameling champagne, koffie en vers fruit die hij heeft meegezeuld, kun je een complete familie voeden.

Een man die me in de watten legt – hij bestáát dus, denk ik, en woel door zijn warrige krullen. We kletsen en zoenen en lachen en eten, en twee uur later liggen we er nog steeds. We raken niet uitgepraat en doorlopen alle emoties samen, van onbedaarlijk de slappe lach tot tranen om gebeurtenissen uit onze verledens – en alles daartussenin. Met deze man kan ik trouwen, denk ik, en schrik van mijn eigen gedachte. “Jemig”, zegt Ben op hetzelfde moment, “als we allebei niet al in krankzinnige scheidingen lagen, zou ik morgen met je trouwen.” Uit pure schok schieten we opnieuw in de lach.

 

Samengesteld gezin

“Over een paar weken erger je je aan alles wat je nu zo leuk vindt”, knipoog ik, “en klopt het leven weer.”
“Onmogelijk”, zegt Ben. “Over een paar weken weten de kinderen over ons en hoeven we elkaar echt bijna geen dag meer te missen.”

Ik kan het niet geloven, maar ik zou niet anders willen, realiseer ik me. Twee jaar na dato ben ik er echt overheen, mijn scheiding. Al vrees ik dat dat rustige vaarwater er met deze allesoverheersende verliefdheid én misschien wel een samengesteld gezin in het verschiet, voorlopig nog niet in zit.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >