‘Met Last Christmas van Wham! op de achtergrond, kuste hij me die avond’

16.12.2023 15:42
Beeld: Getty Images

Sommige liefdesverhalen zouden het goed doen als scenario voor een kerstfilm.

Suzanne (39) werd verliefd op de jongen van de koek-en-zopie.

“Het was 2009 en de koudste winter sinds jaren. Mijn vader en ik deelden dezelfde droom: ooit de alternatieve stedentocht rijden op de Oostenrijkse Weissensee. Nu het zo hard vroor, konden we mooi daarvoor trainen door een veertig kilometer lange tocht door de polder te maken.

Voor de start schaatste ik nog even naar de koek­-en­-zopie. Daarin stond een leuke kerel. Onder zijn foeilelijke Unox­-muts piepten donkere krullen, hij had een brede lach en een stoppelbaardje. Zo’n knappe vent ziet mij natuurlijk niet staan, dacht ik nog. Ik bestelde een thee, hij keek naar mijn startbewijs. ‘013, mijn geluksnummer’, knipoogde hij. Ik vluchtte blozend naar mijn vader.

Lees ook – Schaats door het verleden of onder de regenboog bij deze gladde uitjes >

Geluksgetal

De rit verliep gladjes. Pa en ik genoten en toen ik over de finish kwam juichte mijn koek-­en-­zopieman als een schooljongen. ‘Ik zei toch dat het een geluksnummer was?’ riep hij. Of hij was heel leuk of hij was een stalker, maar mijn hart maakte een sprongetje. Mijn vader taaide al snel af naar huis, ik bleef plakken met een paar bekenden.

“‘Ik zei toch dat het een geluksnummer was?’ riep hij”

Al snel raakten Tom en ik aan de praat. Onder die Unox­-muts bleek meer te zitten dan een guitige lach. Hij studeerde twintig kilometer verderop, maar woonde in de kerstvakantie bij zijn ouders. Met Last Christmas van Wham! – hoe afgezaagd kun je het bedenken – op de achtergrond, kuste hij me die avond. We zijn nooit meer uit elkaar gegaan. Onze zoon schaatst regelmatig met opa, dan zorgen Tom en ik voor warme chocolademelk als ze thuiskomen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.