‘Mam, je laat je gewoon versieren, papa staat dáár hoor!’

23.05.2023 12:55
mama flirt papa staat daar blunder Beeld: Getty Images

Iets te duidelijk in gaan op avances of tijdens een wijkborrel de inhoud van het gesprek een tikkeltje verkeerd begrijpen; het zal je maar overkomen, zo’n flirtblunder.

Evelien (36) is getrouwd en moeder van Babs (7) en Pien (3).

“Ja, de tropenjaren waren me niet in de koude kleren gaan zitten en misschien ging ik iets te jolig in op de avances van de schoolpleinvader tijdens het paasfeest van school. Mijn lichaamstaal liet blijkbaar weinig aan de verbeelding over want net toen ik lekker op dreef was, trok Babs aan mijn rok: ‘Mam, je laat je gewoon versieren, papa staat dáár hoor!’”

Lees ook – ‘Ik dacht dat ik sjans had, niet dus’ >

Die weet van wanten

Esmée (32) is getrouwd en moeder van Lior (4) en Micky (3).

“Ik mag dan moeder zijn, ik ben heus nog stoer en sexy. Tenminste, dat hoopte ik toen ik het groepje bierende mannen – hun kluskleding van een verhuizing nog aan – op de wijkborrel weleens even wilde laten zien met wat voor vrouw ze te maken hadden.

“Minutenlang hoorde ik hoe ze discussieerden over ‘het hondje’”

Minutenlang hoorde ik – niet helemaal op de juiste gehoorafstand om het gesprek echt te volgen – hoe ze discussieerden over ‘het hondje’, terwijl ze elkaar bulderend van de lach bevestigend op de schouders sloegen. Op hakken die eigenlijk te hoog waren voor een feest waar ik ook twee rennende peuters mee naartoe had genomen, paradeerde ik zelfverzekerd op ze af. ‘Mannen, ik kon er niets aan doen dat ik jullie onderwerp opving, maar in plaats van een hondje kun je beter een steekwagen gebruiken om gestapelde verhuisdozen te verplaatsen, hè.’ Zo. Die zat. Vrouw, moeder én ik wist van wanten.

‘Hondje?’ herhaalde de een. ‘Van steekwagens hebben we er wel vier’, grinnikte de ander. Waarop de derde het maar inkopte: ze hadden het over het trekhondje uit hun eigen jeugd, waarmee een van hun kinderen nu speelde. Niks stoere mannenpraat, het ging over speelgoed. De steekwagenman knipoogde begripvol: ‘Maar daar heb jij overduidelijk geen verstand van.’”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.